Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Mint közleményükből kiderül, a magyar hagyományokat maximálisan tisztelő és követő, nemzetközi szemlélettel formált ételkínálat a hagyományos alapanyagokra, vadhúsokra, az erdők és mezők kincseire épül. 

Idén tavasszal Lizsicsár Miklós étteremvezető, Kollár Endre séf és Holló Klára tulajdonos az új, tavaszi étlapot is bemutatták: ​

áprilistól az étlapon magyar tarka tatár, pecsenye kacsamáj rebarbarával, somogyi szarvas gratin burgonyával és zöldekkel, pavlova eperrel, illetve a nagy visszatérő, a Michelin Guide receptkönyvében is​ megjelent St. Andrea túrógombóc szerepel.    

Túrógombóc
Túrógombóc
Fotó: St. Andrea Restaurant

A St. Andrea világában a szép tányér és az ízélmény mellett ugyanolyan fontos az éttermi miliő. Az étkezéseket magasan képzett sommelier kíséri, esténként élő zene szól és gyertyafény fogadja a vendégeket. 

Az éttermi élményért  Lizsicsár Miklós étteremvezető és csapata felel. Miklós 15 éves korában kezdett el felszolgálóként dolgozni, az elmúlt évtizedek tapasztalatai és a klasszikus felszolgálói attitűd betöltik a teret – már belépéskor érezni, ha ő az étteremben van.


Fotó: Pintér Árpád

2020 sorsfordító év volt a St. Andrea Restaurant történetében: ekkor a csapat sokat bizonyított tagját, Kollár Endrét nevezték ki séfnek. 

Amikor az étterem konyháján vagyok, semmi más nem létezik, csak az étel és én. Szenvedéllyel főzök és ebből semmi nem tud kizökkenteni. A St. Andrea alapvető értékei, a minőség, a szeretet és az elhivatottság mellé, bízom benne, hogy az általam vezetett konyhával izgalmas, új világ rajzolódhat ki. 

– vallja az ikonikus étterem öt éve kinevezett séfje.

 


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes

Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.