Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Mint közleményükből kiderül, a magyar hagyományokat maximálisan tisztelő és követő, nemzetközi szemlélettel formált ételkínálat a hagyományos alapanyagokra, vadhúsokra, az erdők és mezők kincseire épül. 

Idén tavasszal Lizsicsár Miklós étteremvezető, Kollár Endre séf és Holló Klára tulajdonos az új, tavaszi étlapot is bemutatták: ​

áprilistól az étlapon magyar tarka tatár, pecsenye kacsamáj rebarbarával, somogyi szarvas gratin burgonyával és zöldekkel, pavlova eperrel, illetve a nagy visszatérő, a Michelin Guide receptkönyvében is​ megjelent St. Andrea túrógombóc szerepel.    

Túrógombóc
Túrógombóc
Fotó: St. Andrea Restaurant

A St. Andrea világában a szép tányér és az ízélmény mellett ugyanolyan fontos az éttermi miliő. Az étkezéseket magasan képzett sommelier kíséri, esténként élő zene szól és gyertyafény fogadja a vendégeket. 

Az éttermi élményért  Lizsicsár Miklós étteremvezető és csapata felel. Miklós 15 éves korában kezdett el felszolgálóként dolgozni, az elmúlt évtizedek tapasztalatai és a klasszikus felszolgálói attitűd betöltik a teret – már belépéskor érezni, ha ő az étteremben van.


Fotó: Pintér Árpád

2020 sorsfordító év volt a St. Andrea Restaurant történetében: ekkor a csapat sokat bizonyított tagját, Kollár Endrét nevezték ki séfnek. 

Amikor az étterem konyháján vagyok, semmi más nem létezik, csak az étel és én. Szenvedéllyel főzök és ebből semmi nem tud kizökkenteni. A St. Andrea alapvető értékei, a minőség, a szeretet és az elhivatottság mellé, bízom benne, hogy az általam vezetett konyhával izgalmas, új világ rajzolódhat ki. 

– vallja az ikonikus étterem öt éve kinevezett séfje.

 


Meghosszabbított nyitvatartás a brit puboknál a második világháborús győzelem napján

Meghosszabbított nyitvatartás a brit puboknál a második világháborús győzelem napján 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.