Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Mint közleményükből kiderül, a magyar hagyományokat maximálisan tisztelő és követő, nemzetközi szemlélettel formált ételkínálat a hagyományos alapanyagokra, vadhúsokra, az erdők és mezők kincseire épül. 

Idén tavasszal Lizsicsár Miklós étteremvezető, Kollár Endre séf és Holló Klára tulajdonos az új, tavaszi étlapot is bemutatták: ​

áprilistól az étlapon magyar tarka tatár, pecsenye kacsamáj rebarbarával, somogyi szarvas gratin burgonyával és zöldekkel, pavlova eperrel, illetve a nagy visszatérő, a Michelin Guide receptkönyvében is​ megjelent St. Andrea túrógombóc szerepel.    

Túrógombóc
Túrógombóc
Fotó: St. Andrea Restaurant

A St. Andrea világában a szép tányér és az ízélmény mellett ugyanolyan fontos az éttermi miliő. Az étkezéseket magasan képzett sommelier kíséri, esténként élő zene szól és gyertyafény fogadja a vendégeket. 

Az éttermi élményért  Lizsicsár Miklós étteremvezető és csapata felel. Miklós 15 éves korában kezdett el felszolgálóként dolgozni, az elmúlt évtizedek tapasztalatai és a klasszikus felszolgálói attitűd betöltik a teret – már belépéskor érezni, ha ő az étteremben van.


Fotó: Pintér Árpád

2020 sorsfordító év volt a St. Andrea Restaurant történetében: ekkor a csapat sokat bizonyított tagját, Kollár Endrét nevezték ki séfnek. 

Amikor az étterem konyháján vagyok, semmi más nem létezik, csak az étel és én. Szenvedéllyel főzök és ebből semmi nem tud kizökkenteni. A St. Andrea alapvető értékei, a minőség, a szeretet és az elhivatottság mellé, bízom benne, hogy az általam vezetett konyhával izgalmas, új világ rajzolódhat ki. 

– vallja az ikonikus étterem öt éve kinevezett séfje.

 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.