Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Az angol és walesi pubok a szokásosnál két órával tovább, egészen hajnali 1 óráig nyitva tarthatnak 2025. május 8-án, a második világháborús győzelem, azaz a VE Day (Victory in Europe Day) évfordulójának alkalmából.

Az általában 23 órakor záró vendéglátóhelyek is csatlakozhatnak az országos megemlékezésekhez, így adva lehetőséget az embereknek, hogy együtt ünnepeljenek és koccinthassanak mindazokra a férfiakra és nőkre, akik a hazájukért szolgáltak, olvasható Sir Keir Starmer miniszterelnök bejelentése a BBC olddalán.

„A pubok hosszabb nyitvatartásával méltó módon emlékezhetünk a háborús nemzedék áldozatvállalására, és megünnepelhetük a békét és szabadságot, amit nekünk köszönhetünk”

– fogalmazott a miniszterelnök.


Fotó: Depositphotos

A VE Day-t minden év május 8-án ünneplik Nagy-Britanniában, emléket állítva annak a napnak, amikor 1945-ben a náci Németország feltétel nélkül megadta magát a szövetségeseknek.

Hasonló intézkedésekre már korábban is sor került jelentős nemzeti események, például a VE Day korábbi évfordulói, királyi ünnepségek vagy nagy sportesemények, mint például az Euro 2024 döntője alkalmával.


Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.