hirdetés
hirdetés

Ezek idén a legjobb európai síparadicsomok

A síturisták minden évben megválasztják a legjobb síterepet, idén már a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott egészségügyi intézkedéseket is figyelembe vették a voksolásnál. 

hirdetés

A franciaországi Val Thorens-t választotta a 2020–2021-es szezon legjobb európai síparadicsomának az Európai Legjobb Úti Célok Szervezete (European Best Destinations; EBD), ezzel ötödször nyerte el ezt a kitüntető címet a település. A második helyen az ausztriai Kitzbühel végzett, ahol sokak szerint a földrész legjobb lesiklópályái találhatók, és a legszebb téli üdülővárosnak is megválasztották már. 

Az idei rangsort 173 ország több mint 640 ezer síturistájának szavazatai alapján állították össze, de ezúttal figyelembe vették a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott egészségügyi intézkedéseket, valamint az utazási korlátozásokat is. Ez már csak azért is jó ötlet volt, mert a felmérések szerint tízből négy utazó olyan síterepet választ, amelynek a környékén alacsony a koronavírusos megbetegedések száma.

Az EBD a fenntartható turizmus népszerűsítésén dolgozik a kontinensen, ahol egyébként a legtöbb jó minőségű sípálya található világszerte. Az összes síparadicsomban, amely megkapta az EBD-től az úgynevezett Clean United Labelt (tiszta címke), az utazókat barátságos és biztonságos környezetben fogadják. A címke birtokosainak emellett azt is vállalniuk kell, hogy betartják az egészségügyi protokollokban foglalt, a Covid–19 elleni védekezést szolgáló irányelveket és ajánlásokat, továbbá egyéb intézkedéseket. Mivel az egészségügyi szabályok társadalmi távolságtartást írnak elő – ami kevesebb vendég elhelyezését és a sífelvonókban is kevesebb személy szállítását teszi lehetővé –, az EBD javasolja, hogy az utazók jó előre foglaljanak szállást, síbérleteket és repülőjegyeket is.

 

A legbiztonságosabb síterepek

1. Val Thorens, Franciaország

2. Kitzbühel, Ausztria

3. Alpe d’Huez, Franciaország

4. Cortina d’Ampezzo, Olaszország

5. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Ausztria

6. Zermatt, Svájc

7. Megève,Franciaország

8. Sölden, Ausztria

9. Gstaad, Svájc

10. St. Anton am Arlberg, Ausztria

Forrás: VG-gyűjtés

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai