hirdetés
hirdetés

Folyami kalózok garázdálkodnak a Száván

Folyami kalózok megtámadtak és kiraboltak egy horvát hajót Szerbiában, a Száván - adta hírül kedden a Vecernji list című horvát napilap.

hirdetés

Vasárnap 17 óra körül Obrenovacnál két férfi motorcsónakkal megközelítette a Száván lefelé hajózó Segesta tolatóhajót, felmászott rá, késsel és lőfegyverrel megfenyegette a legénységet és üzemanyagot követelt. Az egyik támadó azt kiabálta, hogy ő horvátországi szerb menekült.

Személyi sérülés nem történt, a kár pontos mértéke nem ismert, a kalózok gázolajat, kenőanyagot, fogyóeszközt raboltak, tűzoltóhabbal befújták a parancsnoki hidat és a gépházat, majd sietve távoztak.

"Nem szokatlan, hogy ismeretlenek közelítik meg a hajót, általában árut kínálnak eladásra, vagy üzemanyagot akarnak venni" - mondta a lapnak a hajó kapitánya, hozzátéve, hogy hallott már a szomáliai esetekről, de eddig nem gondolta, hogy a Száván is érheti kalóztámadás.

Az esetet a hajóskapitány jelentette a szerb rendőrségnek. A folyami szállítással foglalkozó Dunavski Lloyd Sisak társaság hajóiról korábban is raboltak Szerbiában, de ez volt az első eset, hogy hajózás közben fegyveresek támadtak a cég hajójára. Állítólag ehhez hasonló történetről Szerbiában eddig a helyszínelést végző terroristaellenes és bűnügyi csoport képviselői sem hallottak.

A hajó hétfőn reggel folytatta útját Belgrád irányába. A Segesta nagyobb mennyiségű vasércet szállít a fekete-tengeri Konstancába, ahonnan az árut egy másik hajó Kínába viszi - derül ki a Vecernji list cikkéből.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai