Sokoldalú Szerbia

Sokoldalú Szerbia 

Szerbia aktuális turisztikai kínálatát mutatta be meghívott üzleti partnereinek a Szerb Turisztikai Hivatal és az Air Serbia képviselője október 3-án, a budapesti Szerb Nagykövetségen.
Alakul a hatalmas szilveszteri buli Belgrádban

Alakul a hatalmas szilveszteri buli Belgrádban 

Függetlenül attól, hogy mennyi pénzük van, a szerbek hagyományosan elmennek szilveszterezni. Pénztárcájuktól függően a bulira 30-tól 400 euróig költenek. Minden vendéglátóhelyen élőzene van, a trombitások éjfélkor érkeznek.
Szerbiában sincs már semmilyen beutazási korlátozás

Szerbiában sincs már semmilyen beutazási korlátozás 

Szerbiában keddtől megszűnt minden olyan intézkedés, amely az országba történő belépésre vonatkozik a koronavírussal összefüggésben, azaz bármely országból érkező bármilyen állampolgár negatív teszt vagy oltási igazolás nélkül léphet be Szerbiába.
A világ egyik legszebb faluja turisták kedvelt célpontja

A világ egyik legszebb faluja turisták kedvelt célpontja 

Ez a szerbiai Mokra Gora, amelyet érdekes története, valamint a látnivalók mellett természeti kincsei emeltek a legszebb úticélok sorába.
Szerbiában szigorúbb ellenőrzések

Szerbiában szigorúbb ellenőrzések 

Egyelőre nem vezetnek be újabb korlátozásokat Szerbiában a koronavírus-járvány miatt, de a hatályos előírásokat szigorúbban ellenőrzik.
Varázslatos szerb vidék

Varázslatos szerb vidék  

Borkóstoló, fazekasok, a lenyűgöző Stopica cseppkőbarlang, Sirogonjo múzeumfalu, a világ leghosszabb drótkötélpályája, a múltat idéző Zica kolostor majd Újvidék – a szerb vidék is rengeteg élményt kínál a kíváncsi turistának. Beszámoló a Szerb Nemzeti Turisztikai Hivatal egyhetes tanulmányútjának második feléről.
Sokszínű anziksz Belgrádból

Sokszínű anziksz Belgrádból 

Ha nyári úticélt választunk, kis eséllyel jut eszünkbe Szerbia. Ez pedig nagy kár, mert déli szomszédunk számos különleges látnivalót tartogat. Történelmünk ezer szállal összefonódik, ahogyan ez számos alkalommal megmutatkozott a Szerb Nemzeti Turisztikai Hivatal egyhetes tanulmányútján. Cikkünk első részében a belgrádi látnivalókat mutatjuk be. 

Teszt- és karanténkötelezettség nélkül Szerbiába 

Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be Szerbiába azok, akik már megkapták a szükséges védőoltásokat - jelentette be Zoran Gojkovic, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagja szerdán a testület ülése után.

Szerbia belföldön szigorít 

A járványhelyzet súlyosbodásával az eddiginél szigorúbb intézkedéseket vezet be Szerbia. A vendéglátóhelyek, a szórakozóhelyek, az edzőtermek, a játszóházak, a fogadóirodák, valamint a szépségszalonok péntektől hétvégente nem nyithatnak ki. 

Újabb szerb szigorítás 

Szerbia tovább korlátozza a vendéglátóhelyek és üzletek nyitvatartását a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A szerb népharag elől még saját elnökük is meghátrált 

Mégsem lesz kijárási tilalom a hétvégén Belgrádban, ezt személyesen a szerb elnök, Aleksandar Vucic jelentette be.

Szerbiából nem jó hírek érkeznek 

Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be az ország teljes területére hétvégére.

Szigorítanak a szerbek 

Ismét kötelezővé tették az arcmaszk viselését a tömegközlekedési eszközökön és zárt helyeken Szerbiában.

Szerbiába és Boszniába negatív koronavírus-teszttel lehet belépni 

Aztán, hogy ki hogyan jut hozzá, és végezteti el magán a tesztelést - az már más kérdés.

Csokigyárból négycsillagos hotel 

A napokban nyitotta meg kapuit a vendégek előtt Szerbia legújabb négycsillagos hotelje, a Mona Plaza. A szálloda különlegessége, hogy egy valamikori csokigyár helyén alakították ki, és a vendégek továbbra is megkóstolhatják az itt készült édességeket.

Gyorsabban lehet eljutni a görög tengerpartra 

Átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő, a Szerbiát észak-déli irányban átszelő autópályát.

2,5 millió négyzetméteren vannak fel nem robbant bombák 

Még mindig vannak olyan fel nem robbant bombák Szerbiában, amelyeket 1999-ben a NATO dobott le a légicsapások során - közölte szerdán a szerbiai aknamentesítési központ.

70 nyugat-nílusi vírus által okozott megbetegedést regisztráltak Szerbiában 

Az idén 70 nyugat-nílusi vírus által okozott megbetegedést regisztráltak Szerbiában, öten már meghaltak a fertőzésben - számolt be a szerb sajtó kedden a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézet jelentéséről. 

A béke a legfontosabb Szerbia és az EU számára egyaránt 

Rendkívül jól halad az Európai Unió felé vezető úton Szerbia - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben csütörtökön. A főképviselő utalt arra, hogy tíz csatlakozási fejezetet már megnyitottak, kettőt pedig ideiglenesen le is zártak.

A belgrádi Mercure-ben a fenntarthatóságra esküsznek 

A nemzetközileg ismert és elismert Mercure márka első szállodája Szerbiában, a Mercure Belgrade Excelsior hivatalosan is megnyitott.

Nemzetközi határátkelő nyílhat Szerbia és Románia között a Bega-csatornán 

Nemzetközi határátkelő megnyitását tervezik Szerbia és Románia között a Bega-csatornán: az erről szóló kormányközi megállapodás megkötését pénteken, első ülésén hagyta jóvá a Mihai Tudose vezette új román kormány. 

Megnyitja első szállodáját Szerbiában az Orbis Hotel Group és az AccorHotels 

Az Orbis Hotel Group, az AccorHotels stratégiai partnere, illetve valamennyi AccorHotels márka kizárólagos képviselője a kelet-európai régióban, megnyitja első szállodáját Szerbiában, a Mercure Belgrade Excelsior-t. 

Jövőre elkészülhet a wellnessközpont a szerbiai Adán 

Rövidesen elkészül az adai rekreációs központban az a termálkút, amely az Adica üdültetési közvállalat keretében tervezett wellnessközpont alapját képezi majd.

Timisoara-Beograd autópálya épülhet 

Többek között a Temesvár-Belgrád közötti autópálya megépítésének a lehetőségéről is tárgyalt csütörtökön Temesváron Dacian Ciolos román és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök - jelentette az Agerpres hírügynökség.

Megalakult a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt! 

A vegyesvállalat nem végezhet kivitelezési feladatokat, a tervező és fővállalkozó munkáját koordinálja majd - közölte a MÁV.

Végre nem robognak keresztül a kamionok a galambóci váron 

Felújítják az egyik legdélebbre fekvő középkori magyar várat, a galambócit. Elkerülő utat is építettek, így a forgalom végre már nem az ódon várfalak között zajlik. 

Szlovák turisták haltak meg egy szerbiai buszbalesetben 

Öt szlovák turista meghalt, 23 pedig megsérült kedd hajnalban a közép-szerbiai Aleksinac közelében, amikor az őket szállító autóbusz lesodródott az útról - közölte a szerb belügyminisztérium.

Szerbiában is megveti a lábát a Ryanair 

A Ryanair novembertől járatokat indít a niši Nagy Konstantin repülőtérről, júniusban pedig indul a közvetlen Belgrád-New York járat.

Imádják Szerbiában a hungarikumokat 

Szabadkán megnyílt Szerbia negyedik Hungarikum Központja csütörtökön, az üzletben hétszázféle magyarországi és vajdasági termék közül válogathatnak a vásárlók - közölte a honlapján a szabadkai Pannon RTV.

Reggelente juthatunk el Belgrádból New Yorkba az Air Serbiával 

A Szerbia és Egyesült Államok között 24 év után újrainduló közvetlen légi járat tervezett menetrendje már kiolvasható a GDS-ekből.

Szerbiában is kifüstölik a dohányosokat a vendéglátóhelyekről 

Szerbiában ebben az évben életbe lép a teljes körű dohányzási tilalom, ami azt jelenti, hogy közterületeken és a vendéglátóipari létesítményekben egyaránt tilos lesz rágyújtani -olvashatjuk a vajma.info oldalán.

Segélymunkás a garniszállón 

Általános tapasztalat, hogy természeti csapások vagy katasztrófák idején megváltozik a szállodai piac: egyesek bezárnak a radikálisan új helyzet miatt, mások hatalmasat kaszálnak az új lehetőségeken. Ilyenkor ugyanis segélyszervezetek munkatársai és állami alkalmazottak lepik el a környéket, és persze nekik is aludniuk kell valahol.

Szerbiai vendégek tanulmányozták az Alföldön a falusi turizmust 

A Szerb Ipari Kamara Faluturizmusi és a vajdasági kamara falusi turizmussal, vidékfejlesztéssel foglalkozó egyesületének 38 fős csoportja háromnapos szakmai tanulmánykörútra érkezett Magyarországra az október 23-25. közötti hosszú hétvégére. A résztvevők Szerbia területén működő falusi turizmussal foglalkozó vezetők, önkormányzati turisztika irodák igazgatói, regionális iparkamarák, turisztikai szervezetek vezetői és felsőoktatási képzőintézmények vezetői voltak.

Újra szabad az út Röszke és horgos között 

Pintér Sándor magyar és Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter csütörtökön újra megnyitotta a Röszke-Horgos közúti határátkelőhelyet.

Újra megnyitották a Röszke 2 határátkelőhelyet 

Valamivel több mint egy hónapos zárva tartás után csütörtökön újra megnyitották a régi, 5-ös úton fekvő Röszke 2 határátkelőhelyet Magyarország és Szerbia között - közölte a szerb belügyminisztérium.

Nőtt a turisták száma Szerbiában 

Közel tíz százalékkal nőtt az idén júliusig a turisták száma Szerbiában a tavalyi év azonos időszakához képest.

Görögországból Ausztriába: magyar újságíró járja végig a menekültek útját 

Egy magyar újságíró útnak indult az "El Camino de Balkan"-on, hogy a menekültekkel együtt végigjárja útvonalukat.

Újra megnyílt a régi Röszke-Horgos határátkelőhely 

Az 5-ös úton található, kétszer kétsávos átkelőt az autópályáról letiltott járművek, valamint augusztusban az autóbuszok kivételével a nemzetközi személyforgalom használhatja minden nap 7 és 19 óra között - tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Határkikötőt adtak át Szegeden 

Átadták a szegedi határkikötő úszóművét szerdán.

2,5 órára csökkenhet a Budapest és Belgrád közötti vasúti menetidő 

Még az idén megkezdődhet a Budapest-Belgrád vasútvonal modernizálása, amint aláírják az ehhez szükséges magyar-kínai kormányközi és a finanszírozási megállapodást - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Görög buszügy: az utazási irodások kiállnak a Grand Tours mellett 

Több hazai médium is közölte a hírt a minap, miszerint 18 óra helyett több mint 32 óráig tartott, amíg Görögországból hazaért egy utazási iroda turistabusza. A utazási szakemberek kiállnak a utazásszervező mellett, amely szerintük mindent megtett az utasok érdekében.

Aviolet - új chartercég a szomszédban 

Második szezonjára készül az Air Serbia 2014-ben alapított charter leányvállalata, az Aviolet. 

Légijárattal és vasútvonallal a magyar-szerb turisztikai együttműködésért 

Magyarország és Szerbia között évek óta jó a gazdasági és turisztikai együttműködés, de vannak még kiaknázatlan területek, és a két szomszédos országnak jobban meg kellene ismernie egymást - mondta Rade Drobac, Szerbia magyarországi nagykövete szombaton Budapesten az Utazás kiállításon.

Csúcsokat döntöget Belgrád turizmusa 

A szerb főváros egyre népszerűbb úti cél a turisták körében, ami számokkal is alátámasztható.

Felújítják Belgrád Nemzeti Múzeumát 

Tizenegy év után megkezdődött a belgrádi Nemzeti Múzeum felújítása a hétvégén, a munkálatok várhatóan 2016 májusában fejeződnek be.

Gyorsvasúton jöhetnek a szerb turisták Budapestre 

November 17-én rendezték meg a – ma már hagyományosnak mondható – Magyar Prémium Turizmus Napot Szerbiában.

Törölték a Belgrád-Budapest járatot 

A szerb vasutasok kedden is munkabeszüntetést tartanak, ezért járatkimaradásokra, jelentős vonatkésésekre, menetrendi változásokra kell számítani - közölte a Mávinform.

Nem csak a szerb, az olasz vasutasok is sztrájkolnak 

Csütörtökre is munkabeszüntetést hirdetett a szerb vasút, emiatt az érintett vonalakon továbbra is járatkimaradásokra, jelentős késésekre, menetrendi változásokra kell számítani. Pénteken az olasz vasutasok is sztrájkolni fognak - tájékoztatta a Mávinform csütörtök reggel az MTI-t.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!