hirdetés
hirdetés

274-en a Gondolán

Nyilt napra hívta a turizmussal foglalkozó szakembereket a Legenda Kft. hogy bemutassa új hajóját, a Gondolát. Az új városnéző hajón 274 ember csodálkozhat rá a Duna menti épületekre. A május 2-én és 3-án megrendezett nyilt napokon a hajó minden zeg-zugát felkereshették az érdeklődők. 

hirdetés

Németh György, a Legenda Kft. értékesítési igazgatója a most 29-dik évét megkezdő cég történetét ismertette: első hajós városnéző programjukat 1990-ben indították, amely az évek során a nappali és esti városnézések mellett úgynevezett vacsorás programmal is bővült. 29 évvel ezelőtt a MAHART-tól béreltek hajót, a flottához most már négy hajó tartozik. Az évek alatt összegyűlt tapasztalatok és az igények alapján építették meg, vagy át hajóikat, amelyek közül az első (Legenda) 2004 nyarán állt szolgálatba, rá két évre pedig vízre bocsátották a flotta következő tagját (Delfin I). 

Budapest legendái kelnek életre a városnéző hajózás során, kiszállhatnak a vendégek a Margitszigeten, sétálhatnak, majd meghallgatva a szökőkút hangjátékát, vissza is térhetnek. Olyan tájékoztató füzetet kapnak, amelyen a nevezetességek mellett az hajók oda és visszaindulási időpontjait is megnézhetik.

Fotó: Hudacsek Miklós

Az este induló hajókon a város kivilágított épületeit láthatják, és több monitoron egy kísérő film pereg, amelyen a mellettük elsuhanó épületek belsejét tekinthetik meg, és hallhatják keletkezésének történetét. Folyton újítanak, ennek köszönhető, hogy városnéző hangjátékukkal megérdemelnek minden elismerést, a nevezetességeknél a narrátor meséli a város történetét, közben például a Vigadónál Liszt Ferenc, a Vár alatt negyedik Béla és a Lánchídnál Széchenyi István mutatja be az épületeket, és mindezt 30 nyelven tudják.

Hudacsek Miklós az új hajó, a Gondola születését ismertette, amelyre tizenkét éve spóroltak. Első hajójuk a Vigadó téri kikötőből 1990-ben elindult útjára naponta kétszer szállította az utasokat, ma pedig már napi 18 indulási idő van. Régi álmuk volt, hogy legyen egy új hajójuk. Egy Balatonfüredi tervezőcsapat, egy ipari formatervező csoport segítségével tervezte meg álmaikat, amelyet végül Nyergesújfalun építettek meg a hajóépítők. Nevét a dolgozók szavazták meg, így született meg a Gondola.

Az új hajón van éttermen, büféj, saját konyha és nyolc mosdó. 180-an férnek el az alsó fedélzeten, 94-en a modern felső dekken. A hajót két kapitány navigálja felváltva.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai