Itt az Étterem Hét abszolút győzteseinek listája

A 2016. március 21. és 27. között rendezett X. Országos Étterem Hét ismét hatalmas vendégszámmal zárult. Hasonlóan az előző programhoz, több mint 24.000 Vendég foglalt asztalt a 139 résztvevő étterembe és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát!

A Vendégek közül 3.000-en küldték el véleményüket a március 22-31. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára. 

 

A 4.900 Ft-os Prémium menükategória győztesei:

- Legjobb teljesítmény: La Perle Noire étterem & lounge

 - Legnépszerűbb étterem: Fire Churrascaria étterem

- Legjobb új résztvevő: Costes Downtown étterem

- Legjobb tradicionális/magyaros: Gundel étterem

- Legjobb nemzetközi: Hemingway étterem

- Legjobb hotelétterem: Brasserie & Atrium (Corinthia Budapest)

- Legjobb bisztró: Matrjoska bisztró

- Legjobb kis létszámú étterem: Chess étterem

- Legjobb étterem - Nyugat-Magyarország: Szél Fiai Fogadó (Nyúl)

- Legjobb étterem - Kelet-Magyarország: IKON étterem (Debrecen)

 

A 3.300 Ft-os menükategória győztesei:

- Legjobb teljesítmény: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő (Budakeszi)

- Legnépszerűbb étterem: Manna lounge & étterem

- Legjobb új résztvevő: Macesz bistro

- Legjobb tradicionális/magyaros: Dunacorso étterem

- Legjobb nemzetközi: VakVarjú étterem (Újlipót)

- Legjobb hotelétterem: Gellért Söröző & Brasserie (Danubius Gellért)

- Legjobb bisztró: Eiffel bistro & bar

- Legjobb kis létszámú étterem: Pane Vino étterem

- Legjobb étterem - Nyugat-Magyarország: Zsolnay étterem (Pécs)

- Legjobb étterem - Kelet-Magyarország: Drót bisztró (Miskolc)

 

Ráadás Étterem Hét

Április 18. és 24. között, azaz az Étterem Hét EXTRA ideje alatt, a Vendégek által márciusban megválasztott 16 győztes budapesti/Pest megyei étteremben még egy alkalommal mindenkinek lehetősége lesz újra megkóstolni az Étterem Hét győztes, 3 fogásos menüsorait.

Asztalfoglalások továbbra is kizárólag online formában érvényesek! A kiadott helyek számát az éttermek a minőség fenntartása miatt limitálják. Asztalfoglalások indulása: Április 11. (hétfő) reggel 6.00 órától csak a www.etteremhet.hu oldalon.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: Országos Étterem Hét


Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.