hirdetés

Játszva lehet utazást szervezni

Viago néven utazással és szállásfoglalással kapcsolatos gamification alkalmazás indult.

hirdetés

A Viago olyan „kalandokat” kínál belföldön és a környező országokban, amik teljesítésével a felhasználók pontokat gyűjthetnek, amiket kedvezményekre és ajándékokra válthatnak, rangokat érhetnek el, valamint élményeikről útinaplókat írhatnak a közösség számára. Törekvéseiket nemrég az „Év honlapja” díjjal jutalmazták turizmus kategóriában – áll a Viago sajtóközleményében.

A készítők eszerint azért alapították meg a szolgáltatást, mert bár rengeteg látnivaló van hazánkban, sokan mégsem vállalkoznak hétvégén elhagyni lakhelyüket. Az okok között pedig gyakran a szervezési nehézségeket szokták említeni.

A Viago által kínált „kalandok” lényegében Magyarország minden tájáról való, helyi jellegzetességekkel teletűzdelt programajánlókat jelentenek. Ezeket a szolgáltatáshoz tartozó mobilos alkalmazás segítségével teljesíthetik a felhasználók, ami GPS révén érzékeli, melyik helyszíneken jártak és végezték el ott a teendőket. Az élményekről útinapló készíthető, amik az eredményekkel együtt az utazó nyilvános profiljára kerülnek.

A kalandok teljesítése és beszámolók készítése révén gyűjtött pontokat kedvezményekre és ajándéktárgyakra is be lehet váltani. A Viagóról készült egy bemutatóvideó is.

Az oldal készítői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az egyes kalandok ne csak száraz helyleírások vagy reklámnak tűnő bejegyzések legyenek, hanem személyes tapasztalatokon alapuló idegenvezetés, amit egy helyismerettel rendelkezőtől is kapnánk útbaigazításként. A kiszemelt kalandokhoz közeli szállásokat is listázza a rendszer, így a hétvégi programok egy helyen megszervezhetők. Törekvéseiket nemrég az „Év honlapja” díjjal jutalmazták turizmus kategóriában.

„Mondhatni klasszikus sztori a miénk. Egy hétvégi utazás szervezésében folyton nehézségekbe ütköztünk, és azt gondoltuk, ez nem csak nekünk probléma, ezért megpróbáljuk megoldani” - mondta az egyik alapító, Gorzó Pál.

Az oldalon jelenleg hazai és erdélyi kalandok találhatók, de a tervek szerint a belföldi bővítés mellett hamarosan Szlovákia és Szerbia magyarlakta települései is bekerülnek a választékba, valamint kísérletezni fognak azzal is, hogy a felhasználók kezébe adják a kalandok összeállítását.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk