hirdetés
hirdetés

Negyedszázados a Virágos Magyarország verseny

Huszonötödik alkalommal hirdették meg a Virágos Magyarország elnevezésű versenyt, amelyre május végéig lehet jelentkezni – jelentették be április 19-én, csütörtökön, a tavaly átadott Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban megtartott sajtótájékoztatón.

hirdetés

Ebben az évben több újítás is lesz, a versenyzőket az eddigieknél is több különdíj és jubileumi díj is várja majd. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) idén is díjazza majd a a „Legvirágosabb úti cél”-t, ez azé lesz, aki a Facebook oldalon a legtöbb közönségszavazatot kapja.

A turizmus a hazaszeretet egyik formája is, a verseny pedig a visszahívó vendégszeretet példája. A versenyen indulók támaszkodnak a helyi közösségekre, amelyek saját forrásból szépítik és gondozzák a környezetüket. Ez a verseny az ország egyik legnagyobb társadalmi megmozdulása. Ezt Guller Zoltán, a versenyt kezdetektől támogató és egyben lebonyolító MTÜ vezérigazgatója mondta, aki szerint idén annyi jelentkezőre számítanak, hogy rekordot döntenek majd. (Tavaly 312 település vett részt a programban.)

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke arról adott tájékoztatást, hogy a tavalyi győztes Veszprém és Lajoskomárom képviseli Magyarországot az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe).

Báthoryné Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzetközi koordinátora szerint javították a verseny feltételeit, amikor a falvak jelentkezését megkönnyítették, vagyis olyan község is nevezhet, ahol nem éri el a lakosok száma az ezret.

Idén is öt települési kategória van: ezer lakos alatti falu, ezer lakos feletti falu, 50 ezer alatti város, és 50 ezer feletti város, Budapest kerületei pedig idén is önálló kategóriában versenyeznek.

Tavaly a több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselik hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen. A sajtótájékoztatón a két polgármester bemutatta nyertes projektjüket, vagyis a virágos Veszprémet és Lajoskomáromot.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai