hirdetés
hirdetés

Megint egy park ütötte fel a fejét a pesti belvárosban

Tavaly magunk is személyesen járultunk a kiskörútra, a budapesti városháza mellé, hogy rácsodálkozzunk a pop-up parkra. Akkor, látva, hogy a valóságtól semmiképp sem elrugaszkodott ötlet megvalósításának vagyunk tanúi, feltettük a kérdést: jövőre is lesz. Lett.

hirdetés

Bár akkor nem biztattak minket a folytatással, valahol éreztük, hogy azt a kihasználatlan belvárosi teret 2018-ban is kihasználják a köz javára. És mit lát, csinál ott a köz? 

"Az idén is megépülő POP-UP parkban ezúttal a sport került előtérbe, hiszen több kihelyezett eszköz segítségével mozoghatunk a szabad levegőn éjjel-nappal. A park helyszíne lehet egy délelőtti megbeszélésnek vagy akár munka utáni szabadtéri edzésnek is, így nem csak lemerült telefonunkat, de magunkat is feltölthetjük a pálmafák árnyékában" - fogalmaz közleményében a Főváros.

Fotó: Fővárosi Önkormányzat
 

A térátrendezés a nemzetközileg is ismert és elismert Hello Wood partnerségével történt, akik a korábbi munkáikhoz hasonlóan egyedülálló ötletekkel tervezték át a parkot. A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft-vel karöltve kialakított színes rongyszőnyegeket idéző „hullámvonal” mottójú installációjuk, mozgalmas felületekkel egészíti ki és új közösségi funkciókkal tölti fel a tér meglévő elemeit, a fák lombjait bővítő árnyékoló vitorlák pedig tovább növelik a hűsölésre alkalmas területeket. A fociláz a parkot is elérte, így a helyet kapott a foci vb-re reflektáló lelátó installáció is. "A korábbi évhez képest, a visszajelzésekre reagálva jelentősen növeltük az ülő és árnyékoló felületet, amelyet még különleges növényvilággal és esti fényekkel egészítettünk ki." – emelte ki Ráday Dávid a Hello Wood társalapítója.

Fotó: Fővárosi Önkormányzat

Az idei év különlegességeként - utalva Budapest 2019-es Európa Sportfővárosa címére - a fókusz a sportoláson, a szabad levegőn való mozgáson van, erre igyekeztek felhívni a figyelmet a szervezők a különböző sporteszközök telepítésével. Pinpong, teqball, Izom Tiboroknak tornapálya, vagyis street work out. 

De! "A testmozgáson kívül az agyunkat is tornáztathatjuk a parkban, hiszen az építők több sakktáblát is kihelyeztek" így a közlemény.

Szerintem menjenek el, nézzék meg. Itt meg a pop-up park 2017!

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai