hirdetés
hirdetés

Moldávia és Havasalföld a Hon Tours újdonságai között

Stílszerűen a luxuskivitelű, 121 éves Roham étteremhajón tartotta 2017-es katalógusbemutatóját a Hon Tours Utazási Iroda február 9-én, ahol számos újdonságról számoltak be.

hirdetés

A Roham nevű hajón töltik a cég folyami hajóútjain résztvevők utazásuk egy részét, a zárt és nyitott fedélzeten mintegy 55 üdülni vágyó utazhat kényelmesen.

Az újpesti BKV hajójárat végállomása mellől indulva a zajló, jégtáblákkal tarkított vízen egy órás utat tettek meg a katalógusbemutató résztvevői.

A Hon Tours fennállása óta az idei a huszadik katalógusuk. Az újdonságokat és egyre változatosabb programjaikat Jáky Gábor ügyvezető mutatta be, felidézve, hogy az első évek erdélyi útjai után minden évben bővült a kínálatuk, hamarosan Közép-Európa több részére is eljutottak utasaik. 2012 óta járják a Dunát, eleinte a Vaskapuhoz, majd Passauba és Regensburgba is mentek.

Nagy várakozás előzi meg egyik újdonságukat, a program szerint Moldáviába visz az útjuk (a Dnyeszter Menti Köztársasággal együtt). A bor és a konyak hazájában hatalmas pincerendszereket keresnek fel, valamint egy olyan üzemet, amely 11 millió literes konyakkészlettel rendelkezik. Természetesen az épített és természeti örökségeket sem hagyják ki. Az út sok érdekes látnivalót kínál, a résztvevők jó pár évtizedet visszarepülhetnek az időben az egykori szovjet tagköztársaság utcáit járva, ahol a Lenin-szobrok tövében XXI. századi vendéglátóhelyek várják őket.

Havasalföldi körutazásuk is újdonság, a Dél-Kárpátok legszebb útjain járva megnézhetik a világörökség részét képező kolostorokat, eljutnak Targovistébe, a Ceausescu-pár kivégzésnek helyszínére is.

Dunai újdonságaik közé tartozik a Duna-Dráva hajóút a Vaskaputól Baranyáig, melynek során a Duna legnagyobb vízlépcsőjén zsilipelnek át a hajóval 33 métert emelkedve. Szlovákiai körútjuk dunai újdonsága pedig, hogy Vukovárról hajóval érkeznek haza.

Hajózás a Rohamon
Hajózás a Rohamon

A felső-dunai szakaszon júniusban egyedülálló utat terveznek, magyar személyhajóval mennek el Regensburgig és vissza. Így a csoport a teljes Duna-szakaszt 725 km hosszan járja be sok zsilipeléssel. Hogy a szórakozni vágyók se unatkozzanak, részt vehetnek a Szent Iván éjhez kapcsolódó ünnepségeken is.

Új programmal indul a „Rejtett értékek Erdélyben” elnevezésű útjuk is, amely főleg a Szászföld és a Székelyföld szépségeit mutatja be.

Módosult „Erdei vasutakkal a havasokban, festett kolostorok Moldvában” névre hallgató utazásuk is, idén a válaszúti Kallós múzeumot és a bonchidai kastélyt is felkeresik. Új program ebben még Szamosújvár, Szék és a Károlyiak nagykárolyi kastélya, kaplonyi sírboltja.

A Hon Tours kínálatában népszerűek az egynapos hajózások is, például Budapestről Komáromba vagy Kalocsáról Budapestre. A Komárom-Pozsony szakasz pedig olyannyira kedvelt, hogy már nincs is rá hely.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai