hirdetés

Nemesi hangulat a Holt-Kőrös partján

Hét szoba a volt kúria épületében, 10 konyhával felszerelt apartman a hajdanán gazdasági célokra használt másikban: június 19-én nyit a több mint száz éves múltra visszatekintő, egykori neobarokk stílusú kúria, a Holt-Kőrös partján álló Hercegasszony Hotel Wellness & Garden, Albert főherceg polgári származású, azaz rangon aluli nejének, Lelbach Irén múlt századi otthona.

hirdetés

 A házat ne képzeljük igazi kastélyszállodaként, mondja az igazgató, Glaser Gyula, inkább olyan, akár egy korhű elemekkel gazdagított design- és butikhotel. Lovass Cecília belső építészt persze nyilván ihlette a mesebeli környék, a sokat látott falak története – de ez inkább inspirálta a ház berendezésekor, mintsem ragaszkodott volna az eredeti enteriőrhöz. Ahogy a belső építésznő fogalmaz: „Egy különleges, stílusos, modern, ugyanakkor nemesi hangulatot tükröző helyet terveztem.”

A különleges levegőjű szállodában különben május 27-én, szerdán tartanak egy mini-megnyitót, ahol a tulajdonosi kör tagjai – egy algyői cég, amelynek autópálya építési valamint bányászati érdekeltsége is van – is jelen lesznek. Itt lesz Juhász Lóránt tulajdonos és tulajdonostársai, nekik is bemutatják a ház egyik különlegességét, azt a fine dining konyhát, amelyet Csécsei László, a szekszárdi Merops Hotelből átigazolt séf vezetésével a történelmi műemléképület konyháján készítenek.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai