hirdetés
hirdetés

Szerbiában is terjeszkedik a Wizz Air

Növekvő légiforgalom Belgrádban

2010. március végétől, a nyári menetrend kezdetével 25 új légijárat közlekedik a szerb főváros nemzetközi repülőteréről.
hirdetés

2009. decemberétől kezdődően 10 új légitársasággal bővül a belgrádi Nikola Tesla repülőtérre járatot üzemeltető fuvarozók száma. A tíz légitáraság - köztük a Malév, Fly Niki, Adria - huszonöttel növeli a Belgrádból induló járatok számát.

Ez - tájékoztatta a Napi Turizmust Velimir Radosavijevic, a Nikola Tesla igazgatója - akár 40 százalékos forgalomnövekedést eredményezhet. A növekvő forgalom kielégítésére idén bővítik a tranzit szolgáltatásainak számát és színvonalát. A terminál épület befogadóképességét azonban egyelőre még nem tervezik bővíteni, mivel a jelentős forgalomnövekedés mellett sem érik még el a repülőtér maximális befogadóképességét - tette hozzá Radosavijevic

A közel hatmillós maximális kapacitású légikikötőben 2009-ben 2,4 millió utas fordult meg, 225 ezerrel kevesebb, mint 2008-ban.

Köszönhetően a légiközlekedés liberalizációját lehetővé tevő Nyitott Égbolt egyezmény tavalyi szerbek általi ratifikálásának, szaporodik a Belgrádba repülő és innen induló fapadosok száma is. Július 12-től a Wizz Air hetente háromszor repül Dortmundba, illetve július 24-től, szintén hetente három alkalommal London-Lutonra.

A fapadosok forgalmától Belgrád Turisztikai Hivatala Szerbia Nemzeti Turisztikai Hivatalához hasonlóan a beutazó turisták számának jelentős emelkedését reméli.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai