hirdetés
hirdetés

Óriási elismerést kapott az On the Spot

Jelentős magyar sikert hozott az idei monte-carloi televíziós fesztivál. Az Aglaja című film négy, az On The Spot egy díjat hozott haza.

hirdetés

Összesen öt Arany Nimfa díjat nyertek a magyarok idén a Monte-Carloban megrendezett televíziós fesztiválon. Az egyik kitüntetett alkotás az Aglaja című film, amit Deák Krisztina rendezett és a cirkuszi artistáról és lányáról szól. A film főszereplője Ónodi Eszter, aki a legjobb színésznőnek járó Arany Nimfát kapta alakításáért. A film rendezője lett a legjobb tévés rendező, maga az Aglaja pedig a legjobb tévéfilm kategóriát nyerte el, valamit megkapta a monacói Vöröskereszt különdíját is. 

S. Takács András és Cseke Eszter

Szintén óriási elismerés az On the Spot Arany Nimfája. Cseke Eszter és S. Takács András gázai filmje nyerte a dokumentumfilm kategória nagydíját. A páros munkája olyan nagy tévétársaságok legkiemelkedőbb produkcióit utasította maga mögé a versenyben, mint a BBC, a ZDF vagy az Al Jazeera. Monte-Carlóban több mint 30 éve nem kapott Arany Nimfát magyar riportfilm.

A gázai film az MTVA megrendelésére készült az „On The Spot: Harcosok” szériában. Eredetileg a Gázát irányító Hamasz elnyomó rendszeréről akartak forgatni, de a második napon egy fegyveres konfliktus kellős közepén találták magukat. A film egy személyes történeten keresztül mutatja be a legutóbbi izraeli-gázai harcokat, a szenvedéstől a gyűlölet születéséig, szokatlanul közelről.

Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilm sorozata ötödik éve látható a képernyőn. Legelső filmjüket szintén Gázában forgatták, még egyetemistaként. Azóta 36 filmet készítettek, de megmaradtak a kiskamerás módszernél: a terepen csak ketten dolgoznak, stáb nélkül, hogy minél közelebb kerüljenek szereplőikhez és történeteikhez.

Az elmúlt években külföldön is felfedezték Cseke és S. Takács munkáját, tavaly Karlovy Varyban kapták meg a Tourfilm Festival különdíját az „On The Spot: Törzsek” szériáért, előtte pedig burmai riportjukért Press Freedom Awardot adott át nekik az Európa Tanács Strasbourgban.

Az Arany Nimfához Albert herceg személyesen gratulált a magyar filmeseknek Monte-Carlóban, akik épp az ötödik On The Spot-évad forgatását szakították meg, hogy átvehessék Európa legrangosabb televíziós elismerését. A herceg előző este koktélpartira hívta Cseke Esztert és S. Takács Andrást a monacói palotába a többi jelölttel együtt, a gála után pedig együtt vacsoráztak.

Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással a Kreatív is készített interjút. Olvassa el!

S. Takács András és Cseke Eszter

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai