hirdetés
hirdetés

Óvatosan nyit májusban a Wizz Air

Május elejétől több, egyelőre meg nem nevezett bázisát is újranyitja a Wizz Air.

hirdetés

Váradi József / AIRportal
Váradi József / AIRportal

Váradi József vezérigazgató elmondta, hogy folyamatosan figyelik a piaci lehetőségeket, és beszélt a flottafejlesztésről és a cég pénzügyeiről is.

Az Aviation Week videokonferenciáján a magyar hátterű légitársaság vezetője konkrét térségek említése nélkül azt mondta, elsősorban a kelet-közép-európai piacon vizsgálódnak, de Nyugat-Európa és a keleti régiók is érdekesek lehetnek a légicég számára az újraindulásnál.

A Wizz Air jelenleg 4-5 gépet, kapacitása 3 százalékát használja. Május elejére az aktív flotta aránya 10 százalékra emelkedik egyes bázisok megnyitásával, 2-3 hónap múlva pedig elérheti akár a 30 százalékot is. Ehhez azonban az is kell, hogy Európában koordinált legyen az országok lépése, mert jelenleg a kontinensen ahány ország, annyiféle megoldás van a járvány kezelésére.

Mint arról szakmai hírportál beszámolt, egy kérdésre válaszolva Váradi József arról is beszélt, hogy minden, már megrendelt gépüket szeretnék átvenni, de a lízingpiac és a gyártók is nehéz helyzetben vannak. A Wizz megrendelt gépeinek felére új lízingszerződést kellett kötni, alternatív megoldásokat kellett választani, de a következő egy évben várhatóan mind a 20 tervezett új Airbus A321neo megérkezik.

Váradi szerint először a fiatal turisták fognak visszatérni a piacra, az idősebb és üzleti utasok lesznek az utolsók, így aki utóbbi szegmensre alapozza a működését, annak nehéz pár hónapja lesz.

 

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai