hirdetés
hirdetés

Párizsi szmog: forgalmi korlátozás, ingyen közbringa és e-autó

Meghosszabbítják legalább egy nappal a légszennyezettség miatt kedden életbe léptetett forgalmi korlátozást Párizsban és környékén: szerdán csak a páratlan rendszámú gépjárművek közlekedhetnek a fővárosi agglomerációban - jelentette be a helyi önkormányzat.

hirdetés

Kedden csak a páros rendszámú járművek közlekedhettek, ugyanakkor a tömegközlekedés és a parkolás ingyenes volt a francia fővárosban és a környező 22 településen.

A légszennyezettséget ellenőrző intézmény, az Airparif előrejelzése szerint a szálló por koncentrációja - amely közel egy hete magas - szerdán sem fog csökkeni, és az anticiklonális viszonyok miatt hasonló helyzet alakulhat ki más francia és európai városokban is.

A fővárosi közlekedési vállalatok igyekeznek minden eszközzel segíteni a helyzet megoldását. A párizsi közösségi kerékpármegosztó vállalat, a Vélib keddre ingyenessé tette szolgáltatásait, és kezdeményezéséhez az Autolib elektromos autómegosztó is csatlakozott.

A városi tisztségviselők szerint idén ez a kilencedik alkalom, hogy különösen rossz a levegő minősége Párizsban, de a szálló pornak a riasztási küszöbértéket meghaladó koncentrációja miatt a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozást eddig csak háromszor, 1997 októberben, 2014 márciusban és 2015 márciusban írt elő a prefektúra Párizsban.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai