hirdetés
hirdetés

PeTA: a piramis turisztikai attrakció, a tevegelés nem az!

A PeTA nyomozása a közvélemény elé tárja az egyiptomi turisztikai látványosságok felkeresésére használt, erősen promótált tevegelés horrorisztikus valóságát.

hirdetés

"A tevéket botokkal verik - szándékosan a legfájdalmasabb pontjukat, a heréjüket is- , és a perzselő napsütésben táplálék nélkül kényszerítik munkára (a turisták cipelésére). Számos utazásszervező kínálja a gízai Piramisok Völgyét és más ősi emlékeket teveháton felkeresni. A Piramisok Völgyétől és a szállodák sűrűjétől kevesebb mint egy órás autóútra, Birquash-ban található Egyiptom legnagyobb tevepiaca, ahol naponta több száz teve cserél gazdát! Amikor pedig már végképp alkalmatlanná válnak a turisták cipelésére, többségük visszakerül a tevepiacra, vagy eladják őket vágásra, és bár a teve nem tipikus éttermi étel, a helyiek közül vannak, akik elfogyasztják.

A PeTA arra kéri az egyiptomi programokat is kínáló utazásszervezőket világszerte és egyiptomi partnereiket, hogy töröljék kínálatukból a tevegelést; és a turistákat, hogy akár szerepel még a fakultatív programok között, akár nem, ne vegyenek részt benne! Ahogy a többi állathasználatos turisztikai programot, a tevegelést is a turisták pénze tartja működésben. Ha Egyiptom, akkor akik még nem jártunk ott, azoknak alapból a teve jut eszünkbe, mint fakultatív programokhoz használt teherhordó állat. Pedig vannak lovaskocsis vagy lóhátas kirándulások is, melyek során a sivatagi éghajlathoz még a tevéknél is kevésbé alkalmazkodó lovakat használnak, anélkül, hogy árnyékolást, élelmet és vizet biztosítanának számukra a perzselő napsütésben. A lovak engedelmességét is veréssel biztosítják, szemtanúk beszámolói alapján akár véres, tátongó sebeket is okozva, csont és bőr soványságú példányokat is dolgoztatnak.

Heteken belül kezdődik az egyiptomi nyaralások időszaka. Kérjük, TE használd a lábadat, bérelj biciklit, motort, quadot vagy utazz busszal, ha bárhova el akarsz jutni! A TE pénzedet ne használják az állatok kizsákmányolására! És segíts, hogy környezetedben senki ne dőljön be a tevegelés romantikájának! (És akkor a tevegelés közben megszerezhető tetvekről még nem is beszéltünk...)" - olvasható a szervezet közleményében a Facebookon.

A PeTA petícióját itt írhatják alá: https://secure.peta.org.uk/page/37257/action/1

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai