hirdetés

Spárgát spárgával a Kempinskiben

Egy német gyökerekkel rendelkező helyen megszokott, hogy tavasszal mindig kerül spárga az étlapra az étteremben. Így van ezzel a Kempinski Hotel Corvinus is, Budapesten. Azonban nem mindegy, hogy a spárgát honnét szerzik be.

hirdetés

A pesti Kempinski ÉS Bisztrójának séfje, Roland Holzer például sok éven át Németországból hozatta, mert azt felmérte, ha magyarországi beszerzés során rendel ebből különlegesen ízletes idény alapanyagból, akkor változó minőséget kap, sokszor nem olyat, ami egy magas elvárásokkal dolgozó konyhának megfelelne. 

 

Azonban hat évvel ezelőtt a szálloda egyik törzsvendégétől különös tippet kapott. Ő mesélt egy barátjáról, aki a nyugati határszélnél lakik, és fehér sprágát termeszt. Ráadásul olyan minőségben, hogy egészen Münchenig viszik tőle minden évben éttermek alapanyagként.

Roland megkapta a termelő elérhetőségét, felhívta, spárgatermelő honfitársunk pedig eljött hozzá Budapestre, mintát hozva tesztelésre. Az általa hozott spárga olyan jó minőségű volt, hogy a séf megítélése szerint, mind a nagy hagyományokkal bíró német vendéglátóhelyeken, mind Ausztriában is mindenütt megállná a helyét.

Az ÉS Bisztró konyhájára azóta is innen rendelik ezt a különlegesen ízletes alapanyagot. Roland még hozzáteszi, egy spárga minősége a fajtától is függ, hiszen többféle spárgát termesztenek.  Azonban spárga-lelőhelye címét nem árulta el.

Kínálat az ÉS Bisztró idei, hét héten át kóstolható fehér spárga kínálatából:

Fehér spárga krémleves pácolt rákkal, krutonnal

Fehér spárga olvasztott vajjal / hollandi mártással, pirított újburgonyával, tetszőlegesen választott feltéttel

Kétféle spárga boxot is készítenek elvitelre, az egyikbe prágai sonkát, a másikba levegőn érlelt marhabélszínérmét helyezve

 

 

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk