hirdetés
hirdetés

Sportos vakáció – elindult az Iskolakapun kívüli program

A vakációzó általános és középiskolások a program keretében akár az egész nyarat aktív kikapcsolódással tölthetik.

hirdetés

Egész éven át tartó programsorozatot szervezett a Fővárosi Önkormányzat, amely szakágazati, intézményi, valamint köznevelési intézmények és civil szervezetek együttműködésén alapszik.

Ennek keretén belül már harmadik éve szervezik meg a Sportos vakáció a városban elnevezésű nyári rendezvényüket, amelyről június 8-án, hétfőn sajtótájékoztatót tartottak stílszerűen az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumban, a Margitszigeten.

A tájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a főpolgármester helyettese rövid üdvözlőbeszédében elmondta, hogy ingyenes mozgásos és sportprogramokat kínálnak a főváros különböző helyszínein a vakáció két és fél hónapjában az általános és középiskolások számára. Olyan szabadidős programokról van szó, amelyek terveik szerint bővítik az ismereteket, ugyanakkor számot tartanak az érdeklődésre, mert szórakoztatnak, kellemes időtöltésként szolgálnak. Alkotói pályázatok, fesztiválok révén teret kínálnak a tehetségeknek a bemutatkozáshoz, tehetségük kibontakoztatásához.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra
Szalay-Bobrovniczky Alexandra

A programhoz sok sikeres sportoló is csatlakozott, a pályákon találkozhatnak többek között Erdei Zsolttal és Lisztes Krisztiánnal is, akik a tájékoztatóra is eljöttek.

A lehetőségek: vívás, kosárlabda, kajak, labdarúgás, boksz, asztalifoci, tánc, túracsónakázás, asztalitenisz, röplabda. Játékos foglalkozásokon, edzéseken, tehetségkutatókon vehetnek részt, ismert sportolókkal, táncosokkal találkozhatnak, beszélgethetnek. Egyéni és csoportos sport-, művészeti és kézműves foglalkozások várnak a vakációzó tanulókra.

Lisztes Krisztián a riporterek gyűrűjében
Lisztes Krisztián a riporterek gyűrűjében


Erdei Zsolt
Erdei Zsolt

A program a szünidő kezdetétől, azaz június 17-től indul, és egész nyáron, a vakáció teljes ideje alatt tart.

Helyszínek: UTE vívóterem, Eötvös József Gimnázium, MTK kajak-kenu vízitelep, Népliget, Fradi pálya, Vörösmarty Gimnázium, Indián csónakház, Széchenyi István Gimnázium

A rendezvény a vakáció első napján már elkezdődött, és egész nyáron programokkal várja az érdeklődőket, amelyről részletesen érdeklődhetnek a Facebook „Iskolakapun kívüli program” oldalon.

Rúgják a bőrt a gyerekek
Rúgják a bőrt a gyerekek

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai