hirdetés

Szállodalánc és egyetem összefogása az égető munkaerőhiány miatt

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és Mellow Mood Hotels cégcsoport együttműködési megállapodást kötött közös képzési, kutatási és gyakorlati programok megvalósítására, melyek a MATE-Mellow Mood Hotels Akadémia égisze alatt valósulnak meg.

hirdetés

A kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, valamint a Mellow Mood Hotels cégcsoport két tulajdonos-ügyvezetője, Sameer Hamdan és Zuhair Awad írták alá. 

Minden, ami a munkaerőpiaci helyzeten javít, kiemelt jelentőségű ma a turizmus, a szállodaipar és a vendéglátás területén. Ezt célozza a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a Mellow Mood Hotels cégcsoport közötti együttműködési megállapodás, amelyet csütörtökön írtak alá ünnepélyesen a szállodalánc zászlóshajójának számító Párisi Udvarban.

A megállapodás aláírása: balról az egyetem képviselői, jobbról a Mellow Mood Hotels tulajdonos-ügyvezetői
A megállapodás aláírása: balról az egyetem képviselői, jobbról a Mellow Mood Hotels tulajdonos-ügyvezetői
 

A két intézmény vezetőinek részvételével megtartott tájékoztatón először a házigazdák értékelték a Magyarországon egyedülállónak tekinthető együttműködést. A Mellow Mood Hotels cégcsoport tulajdonosai, Zuhair Awad és Sameer Hamdan magyar nyelven tartott köszöntőjükben hangsúlyozták, mennyire fontos a 10 szállodát és több éttermet tulajdonló, illetve üzemeltető sikeres vállalkozásnak, hogy szakképzett munkaerőt találjanak. 

A közös munkafolyamat lényege, hogy az egyetem kompetenciafejlesztő felnőttképzési programokat indít a munkavállalási esélyek javítása érdekében, valamint magyar és angol nyelvű felsőoktatási képzéseket hirdetnek meg, melyek gyakorlati helyszínét a szállodalánc biztosítja.

A lánc üzemeltetői bíznak abban, hogy a gyakorlati munka során a hallgatók nemcsak ennek időtartamára kötnek ismeretséget a szállodákkal, hanem a későbbiekben munkahelyüknek tekintik azokat. Lényeges, hogy angol nyelven is folyik majd a posztgraduális képzés, ráadásul megfizethető árakon. Török Ágoston, a Mellow Mood Hotels cégcsoportigazgató helyettese kiemelte, mennyire fontos ma a szakképzett munkaerő utánpótlás a szállodaiparban és a vendéglátásban. 

Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora rámutatott, egyetemük azért is alkalmas egy ilyen együttműködésre, mivel sokirányú szakképzést nyújtanak, a pénzügyi szolgáltatástól a kommunikációig, a szállodaipartól az élelmiszer alapanyagok előállításáig, a kertészettől a halgazdálkodásig. A hallgatók tehát egész spektrumát áttekinthetik az ágazatnak, és többféle szakterületen képezhetik magukat a 80 órás hétvégi kurzusokon,  illetve később választhatnak, hogy hol helyezkednek el.

Az együttműködés alapgondolata már évekkel ezelőtt, 2016-ban, a jogelődnek számító Szent István egyetemen felmerült, de csak mostanra érett be.

(forrás: mfor.hu / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk