hirdetés
hirdetés

Szállodamonstrum építése ellen tiltakoznak Makón

Tiltakozik a makói Hagymatikum Gyógyfürdő szomszédságába tervezett új szálloda megépítése ellen a Demokratikus Koalíció (DK) - közölte a párt alelnöke csütörtökön a Maros-parti városban. A párt politikusai az új szálloda helyszínét, magasságát és a város képét meghatározó Makovecz-stílustól eltérő látványtervét kritizálják.

hirdetés

Varju László a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a DK elkötelezett amellett, hogy a fejlesztésekről hozott döntések során figyelembe vegyék a helyi lakosok véleményét és érdekeit. Makó szempontjából rendkívül fontos a tíz éve elindult fürdőfejlesztés, az idegenforgalom bővítése. A fejlesztésekről azonban felelősen kell dönteni, az uniós forrásokat pedig hatékonyan és átláthatóan felhasználni - közölte az országgyűlés költségvetési bizottságának elnöki posztját is betöltő politikus. A képviselő úgy véli, a város számára kedvezőbb lenne, ha új hotel kivitelezésére csak a húsz éve üresen álló régi városháza épületének felújítása és szállodává alakítása, valamint a fürdő tervezett bővítése után kerülne sor. Hozzátette: ezért is fogadta örömmel Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester tájékoztatását arról, hogy az önkormányzat talált befektetőt az egykori városháza épületének rekonstrukciójára.

Mucsi Tamás, a párt helyi elnöke, önkormányzati képviselő kifejtette, a makóiak többsége elkötelezett a város fejlesztése az idegenforgalom bővítése mellett, de nem engedhető meg, hogy a Szent János téren, a parkolók helyén egy monumentális, húsz méter magas szálloda épüljön. Úgy fogalmazott, mindenki a fejlesztés pártján van, de az új szálloda helyszíne, magassága és a város képét meghatározó Makovecz-stílustól eltérő látványterve tiltakozást vált ki. A DK ezért október 24-re demonstrációt hirdetett meg, és aláírásgyűjtésbe kezdenek - mondta a politikus.

A tervezett hotel négycsillagos lesz 90 szobával, többek között mélygarázzsal, konferenciatermekkel, étteremmel. A makói képviselő-testület szeptember 30-i ülésén döntött arról, hogy a fürdővel szomszédos Szent János tér jelenleg parkolóként használt területén építési telket alakítanak ki. Határoztak arról is, hogy a szabályozást módosítva lehetővé teszik a terület 80 százalékos beépítését, a homlokzatmagasság pedig legfeljebb 20 méter lehet. A mélygarázs kialakítása érdekében a felszín alatti beépíthetőség pedig 90 százalékban szabták meg.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai