hirdetés
hirdetés

Szerelemre hangolva

Bálint napját ma már világszerte ünneplik a szerelmesek. Virág, ékszer, mozi, színház, utazás, minden jöhet ezen a napon, de ha kicsit pikánsabb estét, éjszakát szeretnénk varázsolni otthon, segítségünkre szolgálnak az afrodiziákumok. Mik is ezek? A szerelem görög istennője, Afrodité után elnevezett anyagok, melyek a szexuális vágyat élénkítik.

Nem kell azonnal a legkomplikáltabban beszerezhető afrodiziákumokra gondolni, mint egy dél-amerikai fa kérgére, antarktiszi piros algára vagy a Spanish Fly-ra, Lytta vesicatoriaból, azaz egy zöld rovar részecskéiből készült porra! Számos, könnyedén elérhető étel van környezetünkben, melyet vágyfokozó hatással illetnek, ráadásul február 14-én is a Foodpandán keresztül egy kattintással házhoz is rendelhetjük.

hirdetés

A zöld E-vitaminbomba: avokádó

Az avokádóban nagyon jó minőségű és sok E-vitamin található, mely élénkíti a szexuális étvágyat és intenzívebb lehet az orgazmus is.

Foodpanda tipp: guacamole nachos-szal, vagy burritóban otthon a város legjobb mexikóijából, az Arriba Taqueirától.

Avokádó a fán (Fotó: Nsaum75, en.wikipedia)
Avokádó a fán (Fotó: Nsaum75, en.wikipedia)


The apple of love: paradicsom

Szakértők szerint a paradicsom az egyik legszexibb afrodiziákum, a zamatos, piros zöldségnek - vagy nevezhetjük gyümölcsnek is – már maga az elfogyasztása is látványos, felcsigázó. Fogyasztása jótékony hatással van a szexuális teljesítményre, segít az izmok helyes működésében, valamint abban is, hogy könnyebb legyen kezelni az együttlét előtti felesleges idegeskedést, ez különösen hasznos ha az első alkalomról van szó.

Foodpanda tipp: hogy még jobb legyen az otthon töltött Valentin-nap: szív alakú paradicsomos pizza a Kaja.hu-tól, ráadásul, ha bazsalikommal kérjük, még biztosabbak lehetünk a dolgunkban, hiszen fantasztikus aromájának állítólag vágyfokozó hatása is van. Ha különböző tésztaszószokban bukkan fel, akkor is biztosan gyorsabban ver a szívünk. Talán ez az oka annak, amiért az olaszok olyan romantikusak!  

Kakaóbab rulez: csokoládé

A csokoládé természetes forrása a feniletilaminnek (PEA), mely ugyanaz a vegyület, amit testünk a fellobbanó szerelem esetén produkál, hatása több mint jótékony. Néhány tanulmány még azt is bizonyítani véli, hogy a csokoládé fogyasztása ugyanolyan stimulációként jelentkezik az agyunkban mint ami szeretkezéskor jelentkezik.

Foodpanda tipp: Csokoládés zárásként olasz csokoládés mousse az Okay Classicotól.

A női vágyfokozó: mandula

Azon kívül, hogy a termékenység egyik szimbóluma a mandula, sokak szerint illata előcsalogatja a szenvedélyt a gyengébbik nemből. Kutatók szerint magas az E-vitamin tartalma, magnéziumban és rostban gazdag, így valószínűleg kiváló afrodiziákum is.

Foodpanda tipp: A Leroy Express mandulás tejberizse, grillezett gyümölcsökkel igazi ínyencség, ráadásul hatásos, de egészséges energiabomba az ágyban.    

Formás választás: banán

Maga a banán látványa is nyilvánvaló szexuális jelentést hordoz magában, de emellett magas a magnézium-, B-vitamin- és káliumtartalma. Sok benne a kelát ásványi anyag és a bromeliad enzim, mely a férfilibidót emeli.

Foodpanda tipp: Sült banán Ping Kínai Éttermétől, ráadásul a méz különösképp megédesíti az estét, hiszen szintén afrodiziákum. Ez az édes, folyós, ragadós massza bórban gazdag, mely nélkülözhetetlen az ösztrogén, a női nemi hormon folyamatai kapcsán. Tanulmányok azt mutatják, hogy a bór a vér tesztoszteron-szintjét is emelheti, a tesztoszteron felel a szexualitás ösztönéért és az orgazmusért férfiak és nők esetében egyaránt.
    

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés