hirdetés
hirdetés

Télből a nyárba, Argentínába

Az Argentin Nagykövetség és az Argentin Turizmusfejlesztési Minisztérium egy szemináriumra invitálta a magyar utazási irodákat és a turizmusban dolgozó újságírókat, hogy bemutassák a leendő partnereknek azt, miért érdemes úti célként választani ezt a gyönyörű országot, akár szabadidős, akár üzleti utazásról legyen szó.

hirdetés

Az IMPROTUR Argentin Turizmusfejlesztési Hivatal és az INFOBA DMC Argentina vezető desztinációmenedzsment vállalat is részt vett azon az ösztönző és invitáló programon, amelynek keretein belül Argentínáról és az utazási lehetőségekről számolt be Albano Garibaldi, az IMPROTUR minősített előadója. A vállalatok székhelye Buenos Airesben található, ahol az országon belüli főbb turisztikai desztinációk szervezőivel tartják a kapcsolatot. A vállalatok nagyszabású rendezvények szervezésére, vállalati gyűlésekre, konferenciákra és szabadidős utazásokra szakosodott. Céljuk a vásárlók magas fokú kiszolgálása, hogy megkapják a legjobb szolgáltatásokat és a személyes figyelmet. A siker érdekében rendkívül képzett és rátermett személyzetet és túravezetőket alkalmaznak, akik a pontosságukkal, figyelmességükkel és megbízhatóságukkal teszik lehetővé, hogy fennmaradjanak a piacon.Argentína dióhéjban

Argentína Dél-Amerika legdélibb részén helyezkedik el, lakossága 42 millió fő, az ország pedig kivételes természeti kincsekkel büszkélkedhet. A világ nyolcadik legnagyobb területű állama és ötödik legnagyobb bortermelő országa. Fővárosa Buenos Aires, hivatalos nyelve a spanyol. A legegyszerűbben légi úton juthatunk el Argentínába, a nemzetközi repülőtér 35 km-re található a fővárostól. A desztinációk között a helyi autóbusz-, illetve légijáratok igénybevételével közlekedhetünk a legkönnyebben, mivel mintegy 145 repülőtérrel rendelkezik az ország.

Legyen szó MICE- vagy szabadidős turizmusról, a célterületeken minden szolgáltatást és programot megkaphatunk, ha egy színvonalas utazásra vágyunk. Buenos Aires a kultúra és a szenvedély városa, ahol akár tango show-n is részt vehetünk és megtanulhatjuk a tánclépéseket, ezután oedig belecsöppenhetünk az éjszakai életbe. A művészet és az építészet iránt érdeklődőknek érdemes városi túrákon részt venni, ahol megcsodálhatják többek között az operaházat, amelyet a National Geographic a világ harmadik legjobb operaházának választott, akusztikailag pedig a legjobb öt között szerepel. Aki a természetbe és kalandtúrázásra, netán horgászásra vágyik, annak a Tavak Földjére érdemes ellátogatni, ami az ország nyugati részén taláható Río Negra tartományban, de itt található az Iguazú-vízesés is, az állatrajongók pedig bálnákkal és pingvinekkel fotózkodhatnak Argentína déli részén. Az Andok hegységben Mendoza tartományban, a kontinens legdélebbi csücskében a hegyek és sípályák nyújtják az örömteli szórakozást a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Egyedülálló természeti adottságai miatt Argentína híres bortermelő vidékeiről, az országra mára a legjobb malbec borok hazájaként tekintenek. A borfogyasztás világranglistáján a hetedik, míg export tekintetében a kilencedik helyet foglalja el. Ha igazán jó időpontot akarunk kifogni az utazásra, érdemes április-május vagy szeptember-október környékén utazni, mivel ilyenkor enyhe, meleg az időjárás. A helyiek minden régióban barátságosak és kedvesek, az utazók pedig betekintést nyerhetnek abba, hogyan élnek, dolgoznak és főznek.

További információért a www.argentina.travel weboldalt érdemes böngészni.

Böjte Csenge
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai