Az LMBTQ közösség elérése hasznos lehet a turisztikai szakmában

Az LMBTQ közösség elérése hasznos lehet a turisztikai szakmában 

A Pink Marketing Brunch rendezvényt hagyományoknak megfelelően minden évben január 31-én tartják, mely most sem volt másképp. A Humen Media Hungary, Magyarország egyetlen, célzottan az LMBTQ célcsoport marketingkommunikációjával foglalkozó vállalkozás, amely a marketinges és turisztikai szakmának ismertette a gazdasági szempontból az LMBTQ célcsoport fontosságait.
Bakuba is gasztrotúráztat a Robinson Tours

Bakuba is gasztrotúráztat a Robinson Tours 

2018. november 26-án tartotta katalógus-bemutatóval egybekötött partnertalálkozóját a Robinson Tours Kft kiutaztatási részlege.  A Hotel Novotel Centrumban rendezett eseményen több mint 130 partner és a szaksajtó képviselői vettek részt.
A turisták színvonalas kiszolgálása a cél

A turisták színvonalas kiszolgálása a cél 

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tavalyi megállapodása szerint kölcsönösen támogatják egymást, együttműködnek Budapest turizmusának fejlődését, növekedését célzó stratégiai és lobbi témákban, valamint a vendégforgalmat ösztönző kampányok megvalósításában. A nemzetközi küldőpiacok átrendeződése, és a kedvező mutatószámok pozitív hatása megmutatkozik a járatnyitásokban, de tükrözik a szállodai infrastruktúra robbanásszerű fejlődését is.
Sivatag, sós tavak, oázisok - Tunézia több, mint tengerpart

Sivatag, sós tavak, oázisok - Tunézia több, mint tengerpart 

Tunézia sokkal több, mint homokos tengerpart. A történelmi és a kulturális emlékek mellett a sivatag is rengeteg szépséget kínál a berberek lakta barlanglakásoktól a kietlen sós tavakon át az életet adó oázisokig. A Taurus Reisen tanulmányútján jártunk.

Új 15 napos Budapest - Duna-delta hajóutak a Nicko Cruises-nál 

A Mahart Tours Utazási Iroda kiemelt folyami hajós partnerével, a Nicko Cruises Hajótársasággal engedett betekintést a folyami hajózás rejtelmeibe egy sajtótájékoztató keretén belül. Idén egyedülálló módon kínálnak 15 napos Budapest – Duna-delta – Budapest hajóutakat az MS MAXIMA nevű 4 csillagos hajóval, mely ma kezdi útját magyar utasokkal a fedélzetén.
Dunakanyar: nyári programdömping és napi gyorshajó

Dunakanyar: nyári programdömping és napi gyorshajó 

A Magyar Turisztikai Ügynökség, a Dunakanyar TDM-szervezetei, a MAHART Passnave és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös szezonnyitó sajtótájékoztatóján az idei év újdonságairól és a jövőbeli tervekről beszéltek.
Fürdött már szénavirágban Ausztriában?

Fürdött már szénavirágban Ausztriában? 

Nyárindító rendezvényt tartott az Österreich Werbung április 27-én, ahol egy kellemes estét tölthettek el a vendégek, és átélhették, milyen egy ausztriai kiruccanás.
Francia workshop: e-learning oldal turisztikai szakemberek számára

Francia workshop: e-learning oldal turisztikai szakemberek számára 

Franciaország büszkélkedhet a világ legnagyobb besíelhető területével, több mint 350 sítereppel. A francia síterületek minden évben óriási összegeket fektetnek a síterepek korszerűsítésébe, a legújabb technológiákat használva a hatékonyság és a kényelem növelése érdekében. Családbarát szállodák, autentikus hegyi falvak, pezsgő éjszakai élet és különböző programokat kínáló síterepek várják a téli sportok szerelmeseit.

2017 a sportturizmus éve 

Budapest és Győr március 3-án tartotta közös szakmai konferenciáját az Utazás 2017 kiállításon, ahol a sport, sportturizmus, sportrendezvények és azok hatásai a város turizmusára volt a fő téma. A hazánkban megrendezésre kerülő sportesemények miatt azt mondhatjuk, hogy 2017 a sportturizmus éve. Ennek kedvező hatásai a fejlesztési irányokban mutatkoznak meg, illetve egyes hiányosságok feltárására is rámutat.
Paskál fürdő: felújítás után egész évben nyitva

Paskál fürdő: felújítás után egész évben nyitva 

Budapest legfiatalabb strandfürdője, a Paskál Strandfürdő Zuglóban, a felújítást követően pénteken újra megnyitja kapuit, ahol akár az 1735 méter mélyről feltörő gyógyvízben is elmerülhetünk. Így Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodott.

Tiltott terület is bekerült a Saharun idei útvonalába 

Idén áprilisban 5. alkalommal rendezik meg a Saharun amatőr futamot Magyarországról indulva Tunéziáig. A kéthetes rallyn egy tiltott déli területet is az útvonal közé vettek a szervezők, ahova turistaként nem lehet bejutni. A verseny és a kaland kategóriában mindenki saját tudásához mérten vehet részt a futamon, mely a gyönyörű és kihívásokkal teli sivatagba vezeti a résztvevőket.

Franciaország: fókuszban a foci, a bor és a fesztiválok 

A Francia Idegenforgalmi Hivatal a „Focus on France” workshoppal egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be partnereit. A francia régiók kulturális és aktív programokat, újdonságokat és szálláshelyeket mutattak be, ahova a hagyományos és diszkont légitársaságoknak köszönhetően könnyen eljuthatunk. Lyon, Genf és Nizza is könnyebben elérhető lesz a nyaralni vágyóknak, akik pedig a júniusban tartandó UEFA foci EB-re mennének ki, egy kis városnézéssel és családi programmal kombinálva is megtehetik, hiszen a labdarúgás mellett sok egyéb programmal várják a szurkolókat: koncertek, óriáskivetítők, játékos programok is lesznek.

Sokszínűségükkel hódítanak a magyar fesztiválok 

A díjnyertes Sziget és VOLT Fesztivál főszervezői, valamint dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára egyetértettek abban, hogy fontos az együttműködés az országimázs kialakításában.

Egyiptom szupermúzeummal próbál segíteni a turizmusán 

A kairói reptér ma nyitotta meg újfajta múzeumát, mely a turizmus növeléséhez járul hozzá. A múzeumban Egyiptom változatos történelmi időszakainak a tárgyait lehet megtekinteni, melyek között világhírű darabokra is lelhetünk.

Terasszal bővül az autentikus indiai étterem Budapesten 

A két éve működő indiai étterem, a Curry House születésnapja alkalmából egy különleges videósorozatot készít Budapest több helyszínén, hogy jobban megismertesse és népszerűsítse az indiai kultúrát. Ezért most szombaton egy figyelemfelkeltő flashmobbal készül a Rákóczi téri Vásárcsarnokban 10-12 óra között.

A Galapagos-szigetekkel és az Emirátusokkal újít a Royal Caribbean 

Új, 6000 főt befogadni képes óriáshajót állít forgalomba jövőre a Royal Caribbean Cruise Line, ugyanakkor az úti célok köre is bővül például a Galapagos-szigetekkel és Dubajjal. 

Advent Zágrábban? Miért ne? 

Az őszi horvát idegenforgalmi workshopon 26 horvát szálloda és utazási iroda várta a szakmai érdeklődőket. A meglévő kapcsolatok erősítése és az új partnerek felkutatása érdekében 50 magyar utazásszervező és utazási iroda jelent meg az eseményen.

Télből a nyárba, Argentínába 

Az Argentin Nagykövetség és az Argentin Turizmusfejlesztési Minisztérium egy szemináriumra invitálta a magyar utazási irodákat és a turizmusban dolgozó újságírókat, hogy bemutassák a leendő partnereknek azt, miért érdemes úti célként választani ezt a gyönyörű országot, akár szabadidős, akár üzleti utazásról legyen szó.

Elkészült Budapest első akadálymentes mobil turistatérképe 

Egy rövid városnéző séta és sajtótájékoztató keretén belül mutatta be a Magyar Turizmus Zrt. és a Route4U a magyar startup által fejlesztett, akadálymentes városi közlekedést segítő mobilapplikációt. A díjnyertes web- és mobilalkalmazás az akadálymentes turizmus élénkítéséhez is jelentősen hozzájárulhat.

Vulkánok és fürdők vidéke 

Nem kis fantázia kell ahhoz, hogy vulkánokat lássunk magunk körül Celldömölkön és környékén, pedig évmilliókkal ezelőtt a ma igencsak békésnek tűnő Ság-hegy tűzhányóként működött. A vulkanológiai látogatóközpont felkeresése után a környék termálfürdőiben ejtőzhetünk.

Extrém bringakalandok és Ironman 70.3 Ausztriában 

Salzburg tartomány lenyűgöző vidékeit június 18-án indultunk felderíteni, amelyet felejthetetlen élmények, izgalmak és számos kedves, vendégszerető ember megismerése kísért.

A térség, ahol a 150 lakosú falunak is termálfürdője van 

A Ság Hegy Térsége Turisztikai Egyesület két napos tanulmányútra hívta az újságírókat június első hetében, hogy megismertessék a szépséges Celldömölköt és környékét. Aki szeretne pihenni és kikapcsolódni, de közben kultúrálódni és aktívan tölteni a szabadidejét, az mindenképp látogasson el erre az energiákkal teli és nyugodt vidékre, melynek varázsa magával ragadja az embert.

Budapest ad otthont a világ legnagyobb Smart-találkozójának 

Augusztus 28. és 29. között rendezik meg a Smart Times nemzetközi személyautó-találkozót. Idén 15. alkalommal Budapesten tartják az eseményt, melynek célja a Smart-közösség összekovácsolása és kapcsolatok kiépítése a világ minden tájáról érkező Smart-rajongókkal.

2015 az összefogás éve a Dunakanyarban 

Visegrádon sajtótájékoztató keretén belül mondták el, hogy ez az év a Dunakanyarban lévő városok összefogásának éve lesz. Együttesen fejlesztik az infrastruktúrát, és törekednek arra, hogy növeljék a vendégéjszakák számát, éppen ezért kedvezményekkel és számos kulturális programmal készülnek a külföldi és belföldi vendégeknek.

Szellemhotelek Amerikától Japánig 

A turisták körében népszerű, Ciprus szigetén található Famagusta nem az egyetlen hely a világon, ahol elhagyatott, beszakadt tetejű, omladozó falú szállodák találhatók.

Gödöllőre érkeznek a világ legjobb természetfilmjei 

2015. május 14-17-én Gödöllőn Nemzetközi Természetfilm Fesztivált rendeznek, melynek célja az emberek figyelmének felhívása környezetünk védelmére és a fiatalok szakmai segítése munkájuk fejlődésében.

Környezetbarát lett az új máltai parlament 

2010-ben kezdték el építeni Málta fővárosában, Vallettában a parlament új épületét, amely a legfelsőbb szerv gyűlésének ad otthont 2015. május 4-től. 

Kínában épül a világ leghosszabb üveghídja 

A világ leghosszabb hídja készül el hamarosan Délnyugat-Kínában, a Csungking fennhatósága alatt lévő Yunyang festői táján.

Kutyás szánkópálya és jégpályarally a francia síterepeken 

Három év kihagyás után ismét megrendezték Budapesten az Atout France által szervezett Ski in France közép-európai szakmai workshopja, amelyen 18 sípályával ismerkedhettek a leendő, illetve meglévő partnerek. Franciaország több magyar turistát szeretne vendégül látni, ezért rengeteg újdonsággal készültek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!