hirdetés
hirdetés

Tosca a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Schneider Erika, az osztrák magánalapítvány, a kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány magyarországi kulturális képviselője az Utazás 2015 kiállítás színpadán arról beszélt, hogy a Szentmargitbányai Kőfejtő Tosca operaelőadását július 8-a és augusztus 15-e között 18 alkalommal mutatják be.

hirdetés

Mint mondta, mozgóképes bejátszásokkal színesítve mutatják be Európa legnagyobb természetes színpadán Giacomo Puccini operáját.

Robert Dornhelm rendezőnek a Tosca már a harmadik operarendezése lesz a Szentmargitbányai Kőfejtőben: 2013-ban a Bohéméletet, tavaly pedig az Aidát már több mint kétszázezren látták. Dornhelm szerint a helyszín tökéletes kulisszája lehet a XIX. századi Rómának, ugyanakkor segítségül hívja a modern színpadtechnika vívmányait is. Elképzelése szerint ugyanis egyes jeleneteket mozgóképes bejátszások színesítenek.

A színpadképért Amra Bergman díszlettervező felel, a zenei vezető szerepét pedig korunk egyik legünnepeltebb fiatal karmestere, Michael Güttler vállalta el.

Az Esterházy Magánalapítvány standján Schneider Erika az Esterházy-kastély, Fraknó vára, a Lakompaki kastély kulturális programjairól is beszélt.Fraknó várában március 14-15-e között érdekes múzeumi programok várják az érdeklődőket: idegenvezetéssel egybekötött fegyvergyűjtemény-látogatáson kívül lehetőség lesz megtekinteni az Esterházy Ősgalériát (egyénileg, vezetés nélkül), valamint az Esterházy kincstárat.

A classic.Esterházy programsorozat céljának megfelelően idén április és november között minden hétvégén különleges koncertélményben lesz részük a látogatóknak. Világsztárok hallhatóak a piknik- és sétakoncerteken, felcsendülnek Haydn, Mozart és Beethoven koncertművei, áriái.

Idén kiemelt figyelem jut a gyermekekre is, hiszen a klasszikus művek között megtaláljuk az Andersen meséjén alapuló Hókirálynő gyermekoperát; a Fraknói várban húsvétkor színes kézműves programok, teliholdkor pedig izgalmas, zseblámpás felfedezések várnak a kicsikre.

Bővebb információ: www.esterhazy.at és www.arenaria.at

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai