hirdetés
hirdetés

Új, exkluzív (kaland)túra az esztergomi bazilikában

Hazánk legnagyobb vallási épületének felújítását most egy igazán különleges szemszögből mutatja be az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Irodájának legújabb túrája - tájékoztatta szerkesztőségünket az Iroda.

hirdetés

A program a Belvárosi Építő Kft. egyedülálló építészeti munkájának kulisszatitkaiba nyújt betekintést, ahol a látogatók először teljes védőfelszerelésben emelkednek fel egy kiépített lifttel a bazilika oldalán. A közel 80 tonnás állványzatokon végig sétálva megcsodálhatják a kézi munkával díszített aranyozott stukkókat illetve a restaurátorok aprólékos munkáját. A túra csúcspontjakként pedig közel 100 méteres magasságból csodálható meg a lélegzetelállító dunai panoráma.A program végén a bazilika panorámatermében a látogatók meleg teával a kezükben már belülről gyönyörködhetnek az egyedülálló kilátásban. Emellett pedig vezetett túrán körbesétálhatják a bazilika felújításáról szóló kiállítást, amelyet egy időkapszula tesz igazán különlegessé.

A programot 12 éven felülieknek hirdetik meg, a  részvétel feltétele a munkavédelmi oktatáson elhangzottak betartása. Egy időpontra maximum 15 résztvevőt tudnak fogadni az utazási szakemberek.

A túráról bővebb információ a https://www.visitesztergom-budapest.hu/ oldalon olvasható, jelentkezni pedig az esztergomi Bazilika honlapján lehet:


hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!