Új, exkluzív (kaland)túra az esztergomi bazilikában

Új, exkluzív (kaland)túra az esztergomi bazilikában 

Hazánk legnagyobb vallási épületének felújítását most egy igazán különleges szemszögből mutatja be az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Irodájának legújabb túrája - tájékoztatta szerkesztőségünket az Iroda.

A Bazilikánál való tülekedés helyett idén itt az online adventi gyertyaláng 

Idén a nagyközönség kizárásával, online közvetítéssel lobbant fel az advent első gyertyalángja a Bazilikánál.

Most bizonyíthatnak a fiatal borászok! 

Idén ősszel a Bazilika előtt, az égősorokkal kivilágított téren ismét érdemes lesz egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben koccintani. 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke a belvárosba látogat négy napra, hogy együtt ünnepeljük a borászok új generációját.

3D-fényfestés és gasztronómiai különlegességek a Bazilikánál 

Kézműves foglalkozásokkal, vásárral, flashmobokkal, táncházzal, kulturális műsorokkal és fényfestéssel várja idén is a látogatókat az Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű ünnepi sorozat november 25-től január 2-ig Budapesten.

Új helyszínen az Édes Napok fesztivál 

Idén a Szent István Bazilika előtti téren és a Zrínyi utcában szeptember 16. és 18. között rendezik meg az Édes Napok fesztivált, amelyen most is a legjobb magyar kézművesek és cukrászdák mutatják be termékeiket a közönségnek Budapesten.

700 millió forintból újult meg a székesfehérvári Szent István Bazilika 

Átadták szombat este a 700 millió forintból kívülről teljesen felújított székesfehérvári Szent István Bazilikát.

Gasztroélmények a Bazilikánál 

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál remek gasztroélményt is nyújt a karácsonyi vásári forgatagban. A Zrínyi utcába a legnépszerűbb hazai street foodosok hozták el a hagyományos magyar konyha és a nagyvilág ízeit Amerikától Olaszországig, Mexikótól a Balkánig. Mindezt gőzölgő koktélok, fűszeres forralt borok, megbolondított forró csokoládék kíséretében. És, hogy az élmény teljes legyen desszertnek ünnepi mázba öltöztetett fánkok, édes rétesek és piték, marcipánkülönlegességek, valamint mézbezárt gyümölcsök közül is válogathatnak. Hétvégente pedig újdonság a halpiac, ahol akár be is szerezhetik az ünnepi menühöz valókat, de kóstolhatnak is halételeket a halászlétől a helyben füstölt lazacig.

Föld alatt rejtőző bazilikát nyitottak meg a turisták előtt Rómában 

Az ókori épületekben gazdag Rómában is ritka régészeti leletnek számít az a bazilika, amelyet évtizedek óta tartó restaurálás után a nagyközönség előtt is megnyitottak.
3D-s fényfestés és street food az idei advent sztárjai a Bazilikánál

3D-s fényfestés és street food az idei advent sztárjai a Bazilikánál 

A Szent István téri adventi vásár idejére varázslatos karácsonyi városrésszé változik a Bazilika környéke. Az ünnepváró hangulatú, karácsonyi fényekbe öltözött világba november utolsó hétvégéjétől léphetnek be, ahol öt héten keresztül közel 200 programmal, 80 kiállító kézműves termékeivel, a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodnak az ünnepi hangulatról a karácsonyi készülődéshez. Esténként a Bazilika monumentális homlokzatának 3D-s fényfestésében gyönyörködhetnek, a kicsiket idén is hatalmas koripálya várja a 9 méteres karácsonyfa körül, de süthetnek mézeskalácsot is a vásárban, és mindenki együtt rophatja hétvégenként a táncházban. Az új évi hagyományokat követve január elsején Lencse Napot tartunk, ahol a szerencsehozó újévi étel – többféle receptúrával elkészítve – minden gasztro kiállítónál és street food árusnál kapható lesz.

Rekordokat döntött az Adventi Ünnep a Bazilikánál 

34 napon át, közel 20 rendezvényen és 82 kiállítóval rekord számú, 600.000 látogatót fogadtak decemberben az Adventi Ünnepen a Bazilikánál. A külföldi vendégek arányának növekedése pozitív visszajelzés a vásár nemzetközi sztenderdjeire, Budapest legtöbbet fotózott nevezetességéről, a Bazilikáról még több kép készült. A vásár a Belváros és az MVM Csoport jótékonysági napja mellett helyszínt biztosított a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtésének, amely szintén rekord eredménnyel zárult.

Adventi gyertyagyújtással indult a Bazilika előtti rendezvénysorozat 

Advent első vasárnapján Snell György budapest-esztergomi segédpüspök, a Szent Jobb őre gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját a Szent István Bazilika előtt és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere köszöntötte az év legszebb időszakát. Felkapcsolták a díszkivilágítást és monumentális fényfestés borította be a Bazilika homlokzatát, amely december végéig minden este látható lesz az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozaton.

Kormánypénzből újul meg a székesfehérvári bazilika 

A kormány Orbán Viktor miniszterelnök külön keretéből 380 millió forintot biztosít a székesfehérvári Szent István-bazilika felújítására - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A magyar szent család nyomában 

Székesfehérvár, Bodajk, Zirc, Bakonybél, Veszprém és Balatonalmádi - ezek alkotják a Vallásturisztikai Iroda által kínált Magyar Szent Család tematikus út főbb állomásait.

Különleges esemény Pannonhalmán 

Március 23-án különleges esemény színtere volt a Pannonhalmi Apátság.

Egyre nagyobb gond a turistabuszok parkolása Budapesten 

Levelet írt Tarlós István főpolgármesternek a magyarországi beutaztató utazási irodák nevében Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége elnöke a turistabuszok parkolásával kapcsolatos, egyre súlyosabbá váló problémák miatt.

Félmillió embert érdekelt a Bazilikánál a karácsony vásár 

Rekord látogatószámmal zárt idén az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat; az ötszázezer látogató között jelentős volt a külföldi vendégek száma is, a koripályát hetente több mint ezer gyermek használta. A 33 nap alatt számtalan programot és rendezvényt szerveztek, e mellett három jelentős, összesen közel 350 önkéntes részvételével zajló jótékonysági akció is figyelemre méltó eredménnyel zárult - közölte csütörtökön a szervező.

Haspókok és ínyencek, irány a Bazilika! 

Azt monjdák, újat mutat a karácsonyi vásár a Bazilikánál, ahol a gourmé vendégeket is több tucat kiállító várja az idei adventi ünnep eseménysorozatán.

Adventi Ünnep a Bazilikánál 

Idén harmadik alkalommal gyúlnak ki a fények a Bazilika előtt, ahol forró finomságokkal és korcsolyapályával várják az ünnepekre hangolódó látogatókat. 

A bazilikába kerül a szentkúti kegyszobor 

Ideiglenesen a fővárosba kerül a mátraverebély-szentkúti kegyszobor.

Kimarad a Bazilika a városnéző programokból? 

A Szent István Bazilika mögötti, Bajcsy Zsilinszky úti autóbuszos megállóhely visszaállítását kéri a kerülettől a MUISZ. 

Tiltakoznak az idegenvezetők 

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége tiltakozik a Bazilikánál levő buszos parkolási lehetőségek részleges megszüntetése ellen. 

Vakarcsot is kínálnak a Bazilikánál 

Egy félig elfeledett alföldi kenyérfélét, vakarcsot is kínálnak a Bazilika közelében fekvő Memories of Hungary ajándékbolt bisztrójában.

Adományt követelnek a turistáktól a Bazilikában 

Szakmabeli olvasónk felháborodott a Szent István Bazilikában bevezetett adományszerző gyakorlat miatt. Levelét alább olvashatják.

Új Budapestinfo Pont a Bazilikánál 

Újabb Budapestinfo Pont várja a fővárosba látogató turistákat. Az új, turisztikai információkat szolgáltató iroda nagyszerű környezetben kapott helyett, a Memories of Hungary Herczegprímás utca 8. szám alatt található üzletében.

Helyükre kerültek az Egri Bazilika felújított toronyórái 

Több mint két évnyi szünet után ismét működhetnek Eger legmagasabb épületének - a kétszer, 55 méter magas - bazilika toronyórái.

Megnyílt az adventi vásár a Bazilikánál 

Megnyílt az adventi vásár vasárnap a Szent István Bazilika előtt Budapesten, az első adventi gyertyát Erdő Péter bíboros gyújtotta meg.

Belépős a Bazilika 

A MUISZ levélben fordult a Szent István Bazilika idegenforgalmi munkatársához a nemrégen minden előzetes tájékoztatás nélkül bevezetett belépő felszámításával kapcsolatban. A levél teljes terjedelemben itt olvasható...

Megújul a Pannonhalmi Bazilika belső tere 

Megújul a Pannonhalmi Bazilika belsőtere, a főapátság látogatói számára pedig új bejáratot építenek európai uniós és magyar állami támogatással.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!