hirdetés
hirdetés

Védjegy a nemzeti parkok termékeinek

Idén június 7-16-a között rendezi meg a természetvédelemért felelős minisztérium azt a programsorozatot, amelyet hazánkban már 2007 óta szerveznek, és amely keretén belül a látogatók a különleges természeti élmények mellett gasztronómiai élménnyel is gazdagodhatnak. A Nemzeti Park Termék védjegyet eddig mindösszesen 70 pályázó több mint 150 terméke nyerte el.

 

hirdetés

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvénysorozat része az a kezdeményezés, amelyben a Vidékfejlesztési Minisztérium a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken működő helyi vállalkozásokat, gazdálkodókat és szervezeteket kívánja támogatni.

Nyolc nemzeti park igazgatósága írt ki pályázatot a védjegy használati jogának megszerzésére, s a győztes pályázók ünnepélyes keretek között pénteken vehetik át a tanúsító okleveleiket Debrecenben.

A Nemzeti Park Termék védjegy garantálja, hogy az előállított termékek védett természetvédelmi területen vagy Natura 2000 területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományok figyelembe vételével készültek.

Ilyen termékek elsősorban tésztafélék, szalámi, hús, lekvárok, kompótok, gyümölcslevek lehetnek. A védjegy által szeretnének hozzájárulni a magyarországi ökoturizmus fejlődéséhez.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 nyitórendezvényén, amelyre június 7. és 9. között a Hortobágyi Nemzeti Parkban és Debrecenben kerül sor, a látogatók meg is kóstolhatják ezeket a díjazott termékeket a Nemzeti parkok ízei elnevezésű standon.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai