hirdetés
hirdetés

Végre kiderülhet, ki felel a turizmusért - Szerdán kinevezik az új államtitkárokat

Összesen 42 államtitkára lesz az új Orbán-kormány nyolc csúcsminisztériumának - értesült kedden az MTI, amely szerint az államtitkárokat szerdán nevezi ki az államfő. Lesz olyan tárca, ahol csak egy államtitkár dolgozik majd, több tárcánál azonban hát államtitkár és egy közigazgatási államtitkár is megférhet majd.

hirdetés

Szerdán nevezi ki az Orbán-kormány államtitkárait Sólyom László köztársasági elnök - értesült az MTI, amely szerint ezzel a hét közepén teljessé válhat az új kabinet. A hírügynökség meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy a kormány nyolc csúcsminisztériumához összesen 42 államtitkár fog tartozni. A Miniszterelnökségnek egyetlen államtitkára lesz, a már korábban megnevezett Varga Mihály.

A Matolcsy György vezette, a turizmust is felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumnál hat államtitkár dolgozik majd: Becsey Zsolt, Bencsik János, Cséfalvay Zoltán, Czomba Sándor, Kármán András és Naszvadi György.

Amint azt már korábban megírtuk, Matolcsy György, az első Orbán-kormány volt gazdasági minisztere (2000-2002) vezeti a nemzetgazdasági csúcstárcát, és információnk szerint a turizmusirányítás tervezéssel kapcsolatos területe is idetartozik majd, amelyet – más területek mellett – meg nem erősített értesüléseink szerint Cséfalvay Zoltán, az Andrássy Egyetem tanára, a Fidesz gazdasági programjának egyik készítője felügyelhet. A turisztikai pályázatok kiírása, elbírálása ellenben egy másik tárca, a Fellegi Tamás vezette nemzeti fejlesztési minisztérium hatáskörébe tartozhat.

A Belügyminisztériumban az MTI szerint Kontrát Károlyt és Tállai Andrást nevezik majd ki, közigazgatási államtitkár pedig Felkai László lehet. A Honvédelmi Minisztériumban Simicskó István látja majd el az államtitkári, Fodor Lajos pedig a közigazgatási államtitkári feladatokat. A Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál Balog Zoltán, Kovács Zoltán, Répássy Róbert, Rétvári Bence, Szabó Erika és Szászfalvi László töltik majd be az államtitkári posztokat az MTI szerint; itt a közigazgatási államtitkár Gál András Levente lesz. Egy államtitkár lesz a külügyi tárcánál Németh Zsolt személyében, a külügy közigazgatási államtitkárnak Bába Istvánt nevezik majd ki. A közigazgatási államtitkári feladatokat Nagy Róza látja majd el - írja az MTI keddi értesüléseire hivatkozva. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál államtitkár lesz Czene Attila, Halász János, Hoffmann Rózsa, Soltész Miklós, Szócska Miklós és Szőcs Géza. Közigazgatási államtitkárként Jávor András dolgozik majd a tárcánál. Hat államtitkár tevékenykedik majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál is: Fónagy János, Halasi Tibor, Hegmanné Nemes Sára, Molnár Ágnes, Nyitrai Zsolt és Völner Pál. E tárca közigazgatási államtitkára Vízkelety Mariann lesz. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárai lesznek Ángyán József, Czerván György, Illés Zoltán, Kardeván Endre és V. Németh Zsolt. Farkas Imre az MTI szerint közigazgatási államtitkár lesz. (MTI/Napi Turizmus)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai