hirdetés

Világújdonság a szegedi Csokiünnepen

(MTI) - A tavalyi sikeren felbuzdulva ismét a csokoládét ünnepli Szeged szombaton, a rendezvényen a szervezők tájékoztatása szerint bemutatkozik a világújdonságként emlegetett csokoládé kebab, látható lesz csokoládéból készült szerszámkészlet és lesz csokiszökőkút is.

hirdetés

A Szeged Plázában jelen lesz Magyarország legrégebbi csokikészítő-műhelye, az 1932 óta működő Flammich-Galli Manufaktúra - mondta el az MTI-nek Kiss Balázs, a szervező Starlight Rendezvény & Marketing Stúdió munkatársa.
A program során jeles magyar csokoládékészítő mesterek váltják egymást a "Csokoládégyárban", ahol a rendezvény vendégeivel közösen egész nap bonbont, trüffelt és táblás csokoládét készítenek első osztályú belga és madagaszkári alapanyagokból.
A gyerekeket több ezer csomag édességgel megpakolt csoki-labirintussal, a felnőtteket pedig csokoládékaszinóval várják, ahol a krupiét és a rulett asztalt leszámítva minden csokiból lesz. A fesztivál fináléjában megalapítják a Szegedi Csokoládé Köztársaságot, amely a természetes alapanyagokból készült, minőségi csokoládékért rajongó szegedieket hivatott összefogni.
A rendezvény fő látványossága a szegedi Dóm grillázsból készült élethű makettje, amely méreteivel - két méter hosszú, másfél méter széles és szintén két méter magas –, valamint kétszáz kilogrammos tömegével is kitűnik majd a több ezer csokoládé-különlegesség közül. Az óriási édességet Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke és ötfős cukrászkülönítménye készíti. A kétmázsás, aszalt gyümölcsökkel és magvakkal ízesített grillázs makettet a rendezvény végén felszeletelik, a fesztivál vendégei pedig ingyen kóstolót kaphatnak belőle.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a kiszállítások és az elvitelre való ételkiszolgálás miatt megnövekedett papír- és műanyag csomagolóeszközökről?

Kiadónk társoldalai