hirdetés

Mit ki nem találnak?

Sebastian Zutant sommelier, a washingtoni Red Hen nevű étterem tulajdonosa álmodta meg a különleges italt, melyet szerinte mindenki imádni fog, hiszen mind a sör-, mind a borimádók igényeit kielégíti.

hirdetés

Zutant a DC Brau nevű kézműves sörfőzde vezetőjével, Jeff Hancock-kal közreműködve álmodta, és valósította meg a világos sör és bordeaux-i bor kombinálásával készült italt. „Érezni a vörösbor jellegzetes ízeit, ugyanakkor érvényesül a sör is” – idézi a Gbp News a sommeliert, aki vörösboros pohárban szervírozza az aszalt szilva és aszalt vörösáfonya ízjegyekkel is rendelkező különlegességet. Zutant szerint a különös egyveleg elsőre talán furcsa, viszont működik, ízletes és jó.

Az ital a borkészítés során keletkező borseprő hozzáadásával készül, melyet virginiai borászatoktól kap. A viszkózus seprőt egy tölcséren keresztül öntik egy sörrel teli boroshordó tetejére, így érlelik. Az eredmény az, hogy idővel a sörben is érezni lehet a vörösborok tanninját.

A visszajelzések alapján a vásárlók elégedettek, Hancock és Zutant pedig úgy véli, hogy a piacon csak akkor tudnak érvényesülni, ha új dolgokkal rukkolnak elő. Ennek tükrében elképzelhető, hogy hallunk még a párosról, akik ismét valami merész ötlettel állnak majd elő.

(forrás: borkultusz.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai