A cabernet franc lesz a sztár

Villány legfontosabb kékszőlő fajtája, a cabernet franc lesz a 11. Borjour Magnum kiemelt témája. Magyarország legnagyobb beltéri borkóstolóján 220 pincészet több mint ezer bora, hat mesterkurzus és több egyéb kísérőprogram várja a látogatókat szombaton a Millenáris park három épületében.

Az ország legnagyobb múltra visszatekintő beltéri nagykóstolóján ezúttal minden eddiginél több termelő mutatja be borait - közölték az MTI-vel a szervezők.

A Borjour Magnum 2020 kiemelt témája a cabernet franc: lesz többek között cabernet franc mesterkurzus Horkay András vezetésével, külön standot kap a Villányi Franc, valamint a Central European Wine Institute-tal közösen hirdetik meg a Keresd a Franc-t! játékot, melynek célja a szőlőfajtából készült magyar borok megismertetése a nagyközönséggel.

A hazai és nemzetközi borvilág trendjei iránt mélyebben érdeklődők számára hat mesterkurzust tartanak különtermekben, valamint a hungarianwines.eu csapatával közösen meghívtak két Master of Wine (MW) előadót és további ötven külföldi borkereskedőt, sommelier-t és szakírót.


A Master of Wine cím birtokosait a legmagasabban jegyzett nemzetközi borszakértőkként tartják számon. A rendezvényen előad Demetri Walters MW, az ő mesterkurzusa az aktuálisan legkeresettebb borvidékekről, legnépszerűbb borstílusokról szól, míg Frank Smulders MW Pezsgők helyi szőlőfajtákból címmel tart mesterkurzust.

Demeter Zoltán tokaji borász mesterkurzusa széles portfólión (pezsgő, száraz bor, kései szüret, szamorodni, aszú) keresztül mutatja fel, mit tud a Tokaj-hegyaljai Borvidék, míg Fiáth Attila borszakértő magnum palackban érlelt champagne-okat, Jandrasics Borbála borszakértő pedig magnum palackos csúcsvöröseket mutat be mesterkurzusán.

A rendezvény részletes programja a https://borjourmagnum.com/ honlapon érhető el.

Forrás: Store insider


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.