Különös gasztroshow Győrben

Idén 2019. május 30. és június 2-a között rendezik a hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválját, a Stílusos ART Pikniket Győrben. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével.

• Stílusos, mert a Stílusos Vidéki Éttermiség védnökségét élvezik.

• ART, mert a művészetek és a gasztronómia érzéki találkozásában lehet majd része minden vendégnek.

• Piknik, mert mindez varázslatos környezetben, igazi piknik hangulatban, a Radó-sziget árnyas fái alatt zajlik majd az esemény.

A hétvége már május 30-án, csütörtökön elkezdődik az Esterházy-palotában a Tárlatvezetés proseccoval című programmal: Grászli Bernadett múzeumigazgató Németi Sándor vezeti körbe a vendégeket a palota aktuális kiállításán, nem szokványos körítéssel. A belépés csupán regisztrációhoz kötött.

Május 31-én, pénteken ismét egy igazán stílusos vacsoraest vezeti fel az ART Pikniket.
A Stílusos vidéki séfek, valamint a régió és az ország vezető borászainak vendégszereplésével egy különleges gourmet menüsor kerül majd bemutatásra a La Maréda Étteremben. A korlátozott férőhelyek miatt erre a programra előzetes regisztráció szükséges. A borvacsorára az előzetes regisztráció május 9-én, 10 órakor indul a www.tixa.hu hálózatán.

Szombaton, június 1-jén 11 órakor elkezdődik a Stílusos ART Piknik a Radó-szigeten a legjobb éttermek részvételével; izgalmas ételekkel, italokkal, workshopokkal, koncertekkel és kiállításokkal.

✚ ART Piknik nyitva tartás:
Június 1. (szombat): 11:00 – 22:00
Június 2. (vasárnap): 11:00 – 20:00

VENDÉGLÁTÓK
Borkonyha
Anyukám Mondta Étterem
Sauska 48
La Maréda Étterem
Viator Apátsági Étterem és Borbár
Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
Meatology Budapest
Séf asztala
Palkonyha-Palkonya
Babka Budapest
Rózsakert Étterem
KicsiZso
Paletta
Redy Villány – PH - érték
Szomszéd
Bubi Ház
A Pult

RÉSZTVEVŐ SÉFEK
Sárközy Ákos / Borkonyha, Textúra
Ruprecht László / Stílusos Vidéki Éttermiség
Gyurik Gábor / Viator Apátsági Étterem és Borbár
Wolf András / Salon Restaurant
Horváth Szilveszter / La Maréda Étterem

MŰVÉSZETI PROGRAMOK
Plastr workshopok
Beszélgetés a műgyűjtésről
Könyvbemutatók
Borkultúra előadás
Látványfestés


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.