Különös gasztroshow Győrben

Idén 2019. május 30. és június 2-a között rendezik a hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválját, a Stílusos ART Pikniket Győrben. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével.

• Stílusos, mert a Stílusos Vidéki Éttermiség védnökségét élvezik.

• ART, mert a művészetek és a gasztronómia érzéki találkozásában lehet majd része minden vendégnek.

• Piknik, mert mindez varázslatos környezetben, igazi piknik hangulatban, a Radó-sziget árnyas fái alatt zajlik majd az esemény.

A hétvége már május 30-án, csütörtökön elkezdődik az Esterházy-palotában a Tárlatvezetés proseccoval című programmal: Grászli Bernadett múzeumigazgató Németi Sándor vezeti körbe a vendégeket a palota aktuális kiállításán, nem szokványos körítéssel. A belépés csupán regisztrációhoz kötött.

Május 31-én, pénteken ismét egy igazán stílusos vacsoraest vezeti fel az ART Pikniket.
A Stílusos vidéki séfek, valamint a régió és az ország vezető borászainak vendégszereplésével egy különleges gourmet menüsor kerül majd bemutatásra a La Maréda Étteremben. A korlátozott férőhelyek miatt erre a programra előzetes regisztráció szükséges. A borvacsorára az előzetes regisztráció május 9-én, 10 órakor indul a www.tixa.hu hálózatán.

Szombaton, június 1-jén 11 órakor elkezdődik a Stílusos ART Piknik a Radó-szigeten a legjobb éttermek részvételével; izgalmas ételekkel, italokkal, workshopokkal, koncertekkel és kiállításokkal.

✚ ART Piknik nyitva tartás:
Június 1. (szombat): 11:00 – 22:00
Június 2. (vasárnap): 11:00 – 20:00

VENDÉGLÁTÓK
Borkonyha
Anyukám Mondta Étterem
Sauska 48
La Maréda Étterem
Viator Apátsági Étterem és Borbár
Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
Meatology Budapest
Séf asztala
Palkonyha-Palkonya
Babka Budapest
Rózsakert Étterem
KicsiZso
Paletta
Redy Villány – PH - érték
Szomszéd
Bubi Ház
A Pult

RÉSZTVEVŐ SÉFEK
Sárközy Ákos / Borkonyha, Textúra
Ruprecht László / Stílusos Vidéki Éttermiség
Gyurik Gábor / Viator Apátsági Étterem és Borbár
Wolf András / Salon Restaurant
Horváth Szilveszter / La Maréda Étterem

MŰVÉSZETI PROGRAMOK
Plastr workshopok
Beszélgetés a műgyűjtésről
Könyvbemutatók
Borkultúra előadás
Látványfestés


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.