Az új győri jachtkikötő tönkrevágja a halgazdálkodást

Az új győri jachtkikötő tönkrevágja a halgazdálkodást 

Ívóhelyre épült a jachtkikötő az Iparcsatorna öblében, ezzel tönkrevágta az Iparcsatornát és a Mosoni-Duna holtágát is.
Retro vonatszerelvények hétvégeken Győr és Veszprém között

Retro vonatszerelvények hétvégeken Győr és Veszprém között 

Retro vonatszerelvény közlekedik Győr és Veszprém között a következő hónapokban a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeihez kapcsolódva. Az április végétől a tavaszi hétvégeken közlekedő szerelvény kétszer fordul a két város között.
Júniusban adják át 2023 legnagyobb fürdős újdonságát

Júniusban adják át 2023 legnagyobb fürdős újdonságát 

Már a nyár elején megnyitják a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt, ahol összesen 21 medence kap helyet. Ez a legnagyobb költségvetésű magyarországi fürdőfejlesztés.
Búcsú Győr egyik ikonikus helyétől

Búcsú Győr egyik ikonikus helyétől 

Bezár januártól a város egyik híres cukrászdája, a nádorvárosi Benedetto. Cseh István üzletvezető  három évtized után kénytelen lehúzni a rolót a költségek drasztikus növekedése miatt, adja hírül a kisalfold.hu nagyközönségi portál. 
Elkészült az új kerékpárút Győr és Pannonhalma között

Elkészült az új kerékpárút Győr és Pannonhalma között 

A Modern városok program részeként épült meg a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárút 18,4 kilométer hosszan, nettó 1,7 milliárd forintból.
Még egy hotel az MCC "portfóliójában"

Még egy hotel az MCC "portfóliójában" 

A Mathias Corvinus Collegium győri központja lesz a Káptalandombon található Konferencia Hotel. Március óta ez a negyedik szálloda, amelyet a kormányközeli oktatási intézmény megvett vagy bérel.
Eladó egy belvárosi szálloda Győrben

Eladó egy belvárosi szálloda Győrben 

A Rába Nyrt. igazgatósága közgyűlési hatáskörben jóváhagyta csütörtökön a társaság tulajdonában lévő Konferencia Hotel értékesítését árverés útján.
Zajlik Győrben az ország legnagyobb fürdőfejlesztése

Zajlik Győrben az ország legnagyobb fürdőfejlesztése 

Egy tematikus vízi élményparkot alakítanak ki és a fedett részleget is fejlesztik a már meglévő strand területén.
Gigatámogatással fejlesztenek két magyar fürdőt

Gigatámogatással fejlesztenek két magyar fürdőt 

A Magyar Közlöny legfrissebb, 251. számából megtudhatjuk, hogy a Modern Városok Program keretében több, mint 32 milliárd forint közpénzből fog megújulni és bővülni 2 magyarországi fürdő - írja a Spabook.net.

Győrben is nő a kerékpárutak száma 

Nemcsak Budapesten.

Elindul a MUISZ roadshow 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége országjáró rendezvény sorozatot indít, melynek első két állomása Győr és Kaposvár lesz. A programra várják a MUISZ tagok mellett, a nem MUISZ tag utazási irodákat is.

Kedvenc street foodot választanak a győriek 

Az év legrövidebb éjszakáin kiderül, melyik street food a győriek kedvence. A hétvégi Food Truck Show-n kóstolófogásokkal is készülnek a kocsik, a helyiek vasárnapig voksolhatnak a szerintük legízletesebb street food-ra. A június 20-tól 23-ig tartó gasztrofesztiválon gourmet fogásokkal is készülnek: többek között szarvasgombás burgert, holland waffelt és vaddisznóhúsos szendvicset is kóstolhatnak a látogatók.

Különös gasztroshow Győrben 

Idén 2019. május 30. és június 2-a között rendezik a hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválját, a Stílusos ART Pikniket Győrben. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével.

Rekordot döntött a győri turizmus 

A KSH adatai szerint 2018-ban 475.975 kereskedelmi vendégéjszakát töltöttek a nyugat-dunántúli városban a turisták. Ez mintegy 13 százalékos emelkedést mutat a tavalyi, mintegy 418 ezres rekordhoz képest. A TOP 10-ben egy helyet javítva már a nyolcadik legnépszerűbb vidéki város Győr, amelyet kizárólag tradicionális fürdőhelyek előznek meg a listán.

Turbó körforgalmak és rövidülő menetidő 

Átadták a 83-as út győri bevezető szakaszának kétszer kétsávossá és úgynevezett turbó körforgalmakkal kibővített szakaszát pénteken Győrben. A fejlesztés mintegy 1,4 milliárd forint európai uniós és hazai költségvetési forrásból valósult meg a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában.

Győr nyerőszáma a négyes! 

Négy nagyberuházás kezdődik a Modern városok program (MVP) keretében Győrben, a beruházások összértéke mintegy 28,6 milliárd forint - közölte a Miniszterelnökség megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, a győri városházán.

Győr, Szolnok, Szécsény, Pécs, Nyíregyháza. Mi a közös bennük? 

Európa-díjas Széchenyi tér, RepTár interaktív repülőmúzeum, egy megújult, történelmi városmag, a Zsolnay Kulturális Negyed és Sóstógyógyfürdő. Ez az 5 helyszín olyan beruházások terepe volt, amely városrészeket változtatott meg.

Győr, Debrecen és Veszprém készülhet a második fordulóra 

A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címért folyik a verseny.

Győr a TOP 10-ben! 

2017-ben a Győrben töltött vendégéjszakák száma először lépte át a 400 ezres határt, ezzela KSH rangsorának tizedik helyére kúszott fel a régebben főleg ipari tevékenységéről híres város. Az eredmény a többi között hazánk első olimpiai eseményének, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének is köszönhető.

Hét hazai város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre 

A határidő lejártáig, 2017. december 20-án 12 óráig, hét hazai város küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

Ismét látogatható a győri Nagyboldogasszony-székesegyház 

Vasárnaptól ismét látogatható a győri Nagyboldogasszony-székesegyház. A város legrégibb műemlékét felújítási munkálatok miatt még májusban zárták be - közölte a Győri Egyházmegye szombaton az MTI-vel.

Négy csillagos superior hotel nyílik Győrben 

A cégtulajdonos hiánypótlónak és országos viszonylatban is formabontónak nevezte a fejlesztést, amely szerinte akár New Yorkban is megállná a helyét. 

A győri Öt Templom Fesztivál is Európa legjobbjai között 

Az Öt Templom Fesztivál is felkerült Európa legjobb kulturális rendezvényeinek huszonhatos listájára; a májusában megtartott győri fesztivál így az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) fődíjáért is versenyben van.

Látványos attrakcióval gazdagodott Győr 

Átadták a különleges, úszó szökőkutat Győrben. 

Kulturális és turisztikai együttműködési megállapodást kötött nyolc magyar város 

Kulturális és turisztikai kapcsolataik erősítése érdekében írtak alá együttműködési megállapodást hétfőn Balatonfüred, Debrecen, Győr, Gyula, Kecskemét, Komárom, Szolnok és Vác vezetői a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Jövőre elkészül a Győrt keletről elkerülő út 

Jövő tavaszra készül el a Győrt keletről elkerülő 813-as út harmadik, 5,2 kilométeres befejező szakasza, 14,85 milliárd forint hazai forrásból. Az összesen 13,4 kilométer hosszú elkerülő akkorra köti össze az M1-es autópályát a 14-es úttal - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.).

2017 a sportturizmus éve 

Budapest és Győr március 3-án tartotta közös szakmai konferenciáját az Utazás 2017 kiállításon, ahol a sport, sportturizmus, sportrendezvények és azok hatásai a város turizmusára volt a fő téma. A hazánkban megrendezésre kerülő sportesemények miatt azt mondhatjuk, hogy 2017 a sportturizmus éve. Ennek kedvező hatásai a fejlesztési irányokban mutatkoznak meg, illetve egyes hiányosságok feltárására is rámutat.

Turistabusz szenvedett közlekedési balesetet Győrben 

Turistabusszal ütközött egy taxi és egy személyautó Győr belvárosában szombat reggel, a buszon utazó egyik utaskísérő és a taxi vezetője beszorult a járműbe, őket a tűzoltók vágták ki, mindketten súlyosan megsérültek - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Háromszáz féle pálinka egy helyen 

A népzene és a néptánc kerül a középpontba a szeptember 16. és 18. között tartandó Magyar Hagyományok Fesztiválján a győri Dunakapu téren, a rendezvénnyel egy időben tartják a kilencedik Pálinkafesztivált, amelyen mintegy háromszáz féle nedűt lehet megkóstolni - közölte a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója.

George Clooney Győrben bukkant fel 

A Nespresso hazai népszerűségének növekedése és az egyre nagyobb kereslet indokolta, hogy a minőségi kávét nyújtó világmárka Budapesten kívül is terjeszkedjen.

Téli vasúti menetrend: napi járat Moszkvába, gyorsabb eljutás Münchenbe 

December 13-ától, vasárnaptól a MÁV-START új menetrendje szerint közlekednek a vonatok. Újdonság, hogy óránként közlekednek InterCity vonatok Győrbe, Budapestről fél órával csökken az utazási idő Linz, Salzburg és München irányába. Jövőre pedig a MÁV-START év közben is gyakrabban hangolja a menetrendet az igényekhez és a befejezett fejlesztésekhez.

Még okosabb lesz Győr 

A közvilágítás „okosításától” a városüzemeltetést segítő applikáción át a napelemes termelésig számos újdonsággal gazdagodik Győr, és válik a világ egyik újabb „okos városává”.

Látta már Győrt madártávlatból? 

A színház, az Ipari Park és a vasútállomás is feltűnik H. Szabó Sándor légifotóin.

Már Győrben is közbringára pattanhatunk 

Budapest és több vidéki város után Győrben is kiépítették a közösségi kerékpárkölcsönző rendszert, amely a vidéki városok közül a legtöbb, összesen 180 bicikliből áll - közölték a projektet bemutató szerdai sajtótájékoztatón a megyeszékhelyen.

Agrármarketinggel is foglalkoznak a Magyar Turizmus Zrt. régiós irodái 

A Győrben zajló országos Tourinform-találkozón kiderült, biztatóan alakulnak a hazai vendégforgalmi adatok. Az is elhangzott, hogy ezentúl agrármarketinggel is foglalkoznak a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketingigazgatóságai. 

Hat vidéki utazási kiállítás lesz, három elmarad 

A budapesti Utazás kiállítást követően hamarosan elkezdődnek a vidéki városok turisztikai expói is, kettő vásár azonban nem érte meg a 2015-öt.

Csík Zenekar, ikonkiállítás és hangszercsodák Győrben 

Koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállítással és gyermekeknek szóló programokkal március 15. és április 30. között 19. alkalommal rendezik meg a Győri Tavaszi Fesztivált.

Gyere Győrbe! 

Nem mindennapi partner parti egy csendes hétköznap este.

Nem mulathatunk többé a repülőgépben 

Elszállították a Győrhöz közeli Abda határából azt a repülőgépet, amely egykor mulatóként szolgált a környék egyik jellegzetességeként, de egy évtizede üresen állt. Az 1990 óta ezen a helyen álló Il-18-ast a hétvégén hozták szállítható állapotba eddigi helyén, az 1-es és a 85-ös út találkozásánál.

Az Eto Park Hotel****Business & Stadium, Győr szálloda a Gault & Millau élén 

Büszkeséggel tölti el a vezetőséget, hogy a világ egyik legbefolyásosabb kalauzaként számon tartott Gault & Millau hazai kiadásában az ETO PARK HOTEL****Győr, Nyugat-Magyarország vezető konferenciaszállodáját ítélték az egyik legjobbnak a nyugat-magyarországi szállodák TOP 10-es rangsorában.

Akadálymentes térképre került Győr 

Interaktív térképen tekinthetők meg az akadálymentes helyszínek Győrben.

Megduplázódott a győri vendégéjszakák száma 

Győrben öt év alatt megduplázódott a vendégéjszakák száma a statisztikák szerint, a fejlődés miatt a szálláshelyek bővítésére volna szükség - mondta a város polgármestere az MTI-nek.

Nem alkalmas a fürdésre a népszerű strand 

Fürdésre alkalmatlannak minősítették Győr legnépszerűbb szabadstrandját a Mosoni-Duna nem megfelelő vízminősége miatt.

Bornapokat rendeznek Győrben 

Hatvanegy borászat és két pálinkafőzde mutatkozik be az idei Győri Bornapok - Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál eseménysorozatán augusztus 21. és 24. között.

Boeingek is leszállhatnak már a péri reptéren 

Átadták a Győrhöz közeli Pér repterét, amelyet mintegy 6,6 millió eurós beruházással tettek alkalmassá Boeing-737 és Airbus 320 típusú gépek indítására és fogadására.

Így újult meg a győri múzeum ötvenmillióból 

Többfunkciós oktatótérrel és információs-kommunikációs technikai pontokkal bővült az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert mintegy 50 millió forintos támogatásból a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A projekt lezárásáról kedden tájékoztatta az MTI-t az intézmény.

Árat emeltek a görögországi szállodák 

Görögországban és Budapesten a szobaárak felfelé indultak, Miskolcon és Győrben olcsóbban lehet szállást foglalni most, mint egy évvel ezelőtt – derül ki a hotel.info felméréséből.

Meghosszabbították a népszerű "titkos gyűjtemény" kiállítást 

Bő egy hónappal tovább, május 4-ig tekinthető meg Győrben a "titkos gyűjtemény" - közölte szerdán az MTI-vel a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!