Elegendő bor biztos lesz a britek karácsonyi asztalán

Mivel folytatódik a Nagy-Britanniát sújtó súlyos munkaerő- és áruhiány, ezért komoly probléma a vendéglátóiparnak és a magánszektornak is egyes árucikkek beszerzése. 

A kereskedők szerint nem minden megrendelt termék érkezik meg karácsonyra, a brit kormány pedig azért ideges, mert attól tart, hogy a téli szünetben kimerülhetnek a boltok készletei.

A brit kormány azon lépése, melynek keretében ötezer átmeneti vízumot és rekordösszegű órabért adott volna a szigetországban munkát vállaló európai teherautó-sofőröknek, nem sült el túl jól: október közepéig közel 20 jelentkezést bíráltak el sikeresen, adja hírül az euronews.com portál.

A lengyel sofőrök, akiket a leginkább céloztak a lehetőséggel, nem éltek vele, mivel saját bevallásuk szerint közel ugyanekkora, vagy épp ekkora órabérért találnak munkát Európában is, ahol kevésbé idegengyűlölő a környezet és közelebb vannak az otthonukhoz is.

Ha másból nem is, de borból ennek ellenére bőven lesz a brit karácsonyi asztalokon. Hogy csökkentsék a teherautósofőrök hiányát, minden hétvégén egy 32 kocsiból álló, 487 méter hosszú gigavonat, az úgynevezet "borjárat" indul útnak Tilbury kikötője és Daventry között. A nagyjából 100 mérföldes utat 650 ezer üveg borral megpakolva teszi meg, melyet aztán az üzletek közt osztanak szét, írja a New York Times.

A teljes cikk ITT található

 

Forrás: Euronews


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?