hirdetés

Elegendő bor biztos lesz a britek karácsonyi asztalán

Mivel folytatódik a Nagy-Britanniát sújtó súlyos munkaerő- és áruhiány, ezért komoly probléma a vendéglátóiparnak és a magánszektornak is egyes árucikkek beszerzése. 

hirdetés

A kereskedők szerint nem minden megrendelt termék érkezik meg karácsonyra, a brit kormány pedig azért ideges, mert attól tart, hogy a téli szünetben kimerülhetnek a boltok készletei.

A brit kormány azon lépése, melynek keretében ötezer átmeneti vízumot és rekordösszegű órabért adott volna a szigetországban munkát vállaló európai teherautó-sofőröknek, nem sült el túl jól: október közepéig közel 20 jelentkezést bíráltak el sikeresen, adja hírül az euronews.com portál.

A lengyel sofőrök, akiket a leginkább céloztak a lehetőséggel, nem éltek vele, mivel saját bevallásuk szerint közel ugyanekkora, vagy épp ekkora órabérért találnak munkát Európában is, ahol kevésbé idegengyűlölő a környezet és közelebb vannak az otthonukhoz is.

Ha másból nem is, de borból ennek ellenére bőven lesz a brit karácsonyi asztalokon. Hogy csökkentsék a teherautósofőrök hiányát, minden hétvégén egy 32 kocsiból álló, 487 méter hosszú gigavonat, az úgynevezet "borjárat" indul útnak Tilbury kikötője és Daventry között. A nagyjából 100 mérföldes utat 650 ezer üveg borral megpakolva teszi meg, melyet aztán az üzletek közt osztanak szét, írja a New York Times.

A teljes cikk ITT található

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai