Elvesztette csillagát a világ legolcsóbb Michelin-csillagos helye

Kimaradt az idei Michelin Guide-ból az a szingapúri étkezde, amely mostanáig a legolcsóbb Michelin-csillagos fogásról volt híres – írja a CNN cikke alapján a Telex.

A Hawker Chan nevű hely szójás csirkéjéről és sült sertéses rizséről híres, és egy úgynevezett hawker centerben áll. Ez egy jellegzetesen szingapúri gyorsétterem-sor, amely szabad téren található, sok különféle, néhány fogásra specializálódott stand áll egymás mellett, az asztalok pedig közösek. A Hawker Chant 2009-ben alapította a séfje, Chan Hong Meng (ekkor még Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles néven), a 2,5 dolláros csirkét kínáló étkezde 2016-ban kapott egy Michelin-csillagot. Ebben meg is látta az üzleti lehetőséget Meng, aki elkezdett franchise-láncot felhúzni a brandre, ma már többek között Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken is van egységük.

A Telex cikkéből az derül ki, hogy ennek az üzletpolitika-váltásnak köze lehet a Michelin-csillag elvesztéséhez a CNN által megkérdezett gasztroszakértő, KF Seetoh véleménye szerint; sokan úgy érezték, hogy az étel minősége elkezdett romlani, mióta Meng több étkezdét is megnyitott. Seetoh azt mondta, a Michelin a csillagok reputációját védte azzal, hogy a 2021-es Guide-ból kihagyta a Hawker Chant.

A csillagát vesztett étkezde így kommentálta a fejleményt:

„Reméljük, hogy sikerül megértenünk, miért hagyott le minket a Michelin-kalauz az idei listáról. Ugyanakkor azt is megértjük, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, amikor az ételválasztásról van szó. Továbbra is ízletes és megfizethető ételeket fogunk felszolgálni, ez a víziónk és a küldetésünk. Hálásak vagyunk minden Hawker Chan vásárlónknak, akik 12 évvel ezelőtti alapításunk óta támogatnak minket, és mindent megteszünk, hogy jövőre is kiérdemeljük a csillagot”.


Forrás: Telex


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.