A Michelin Guide a Balaton környékén is körülnézett

A Michelin Guide a Balaton környékén is körülnézett 

Egy kis örömhír is érkezett a nem túl fényes szezon zárására: két balatoni szakácsnő is szerepel a Michelin-kalauz legjobb magyar női séfeket bemutató összeállításában.
A METRO szállítja a csúcsminőség piros tábláját

A METRO szállítja a csúcsminőség piros tábláját 

A Michelin Guide 2022. november 3-i díjátadó eseményét a korábbi éveknél is nagyobb várakozás, izgatott találgatás előzte meg, hiszen idén az inspektorok kutakodása túlmutatott a főváros határain. A gálán végül minden elképzelést felülmúló díjesővel jutalmazták Magyarország csúcsminőségű ínyencfogásokat kínáló éttermeit, összességében 62 szereplővel gazdagítva a – hazánkról szóló – Michelin Guide-ot. Több éves hagyomány a METRO-ban, hogy a magyar vendéglátás magas minőségű alapanyagainak szállítójaként és a Michelin Guide partnereként a csúcsminőséget igazoló ikonikus piros tűzzománc táblát is a vállalat szállítja a büszke nyerteseknek.
A Michelin-ellenőrök titkos élete

A Michelin-ellenőrök titkos élete 

A napokban bekukkanthattunk a Michelin Guide kulisszái mögé, és azt is megtudtuk, hogy mi a magyar séfek védjegye a világhírű étteremkalauz egyik első embere szerint.
Előkelő sommelier elismerés a MICHELIN-től

Előkelő sommelier elismerés a MICHELIN-től 

Langó Tamás nyerte 2022-ben a Michelin Guide Hungary Sommelier Award díját.
A Michelin Guide szintet lép Magyarországon

A Michelin Guide szintet lép Magyarországon 

Most először egész Magyarországra kiterjedő étteremválogatást tesz közzé.  
Új magyar séftehetséget fedezett fel a Michelin Guide

Új magyar séftehetséget fedezett fel a Michelin Guide 

Kollár Endréről és a St. Andrea Restaurantról jelent meg cikk a magazinban - tájékoztatta lapunkat az étterem.
Érkezik a Michelin Guide Dubajba

Érkezik a Michelin Guide Dubajba 

Az első gasztrokalauz által ajánlott dubaji helyeket 2022. júniusában mutatják be.
Magyar túrógombóc a Michelin Guide Instáján

Magyar túrógombóc a Michelin Guide Instáján 

Magyar receptet osztott meg a Michelin Guide Instagram oldala: a világhírű kalauz a St. Andrea Restaurant és Kollár Endre séf túrógombócát választotta csütörtöki hírnek.

Elvesztette csillagát a világ legolcsóbb Michelin-csillagos helye 

Kimaradt az idei Michelin Guide-ból az a szingapúri étkezde, amely mostanáig a legolcsóbb Michelin-csillagos fogásról volt híres – írja a CNN cikke alapján a Telex.

Itt lesz a Michelin Guide novemberi gálája 

November 20-án hallat magáról újra élőben is a neves étteremkalauz. A 2021-es Michelin Guide Spain & Portugal bemutatójára Madridban kerül sor – nem megriadva a járvány által egyik leginkább sújtott ország jelentette helyszíntől. Gwendal Poullennec, a kalauz nemzetközi igazgatója a világhelyzetre való tekintettel méltányos elbírálást ígér - írja a Dining Guide.

Máltára is hullott 3 Michelin csillag 

Idén február végén jelent meg az első Malta Michelin Guide és három máltai étterem is egy-egy Michelin csillaggal indította a szezont.

Michelin-ajánlást kapott az Opera-negyed kedvelt boutique hotelje 

Nemrég kapta kézhez a Michelin-matricát tartalmazó borítékot a Casati Budapest Hotel csapata, így az Operától pár percre található boutique hotel is bekerült a 2014-es Michelin Guide-ba. 

Tokio a világ gasztronómiai fővárosa 

(MTI/AFP) – Tovább növelve előnyét Párizzsal szemben, Tokió megőrizte a legjobb éttermek fővárosa státuszát: a japán fővárosra és térségére vonatkozó, Tokióban kedden bemutatott 2012-es Michelin-kalauzban 16 – a tavalyinál kettővel több - háromcsillagos tokiói étterem szerepel, míg a francia fővárosban tíz étterem rendelkezik a legmagasabb besorolással.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!