hirdetés

Ezek a ferences szerzetesek kedvencei

A ferencesek ihlette leves, főétel és desszert csak decemberben szerepel a menüsoron, viszont a Szerzetesek titka nevű palóc fogás, amely a Geofood védjegyet is megkapta, az ünnepek után is fennmarad az étlapon.

hirdetés

Különleges ételekkel bővült a mátraverebély-szentkúti Szent Jakab étterem kínálata: az ünnepi időszakra felkerültek a helyi ferences szerzetesek kedvenc ételei. Egy sütőtök krémleves, amely a Remeték eledele nevet kapta, egy aszalt szilvával és sajttal töltött pulykamell, édesburgonyapürével, amelyet ferencesek kedvence névre kereszteltek és egy mákos guba, ahogy Szentkúton szeretik fantázianévvel.

Forrás: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely
Forrás: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Négy ferences szerzetes él és teljesít szolgálatot a Mária-kegyhelyen, akik a régi szokás szerint advent alatt tartják a böjtöt, de a vendégeknek elárulták kedvenc ételeiket, s ezek év végéig fel is kerültek az étlapra.

Az említett finomságok mellett ott szerepel még az étlapon a Novohrad-Nógrád Geoparktól Geofood védjegyet is elnyert Szerzetesek titka is, amelynek alapanyagai 60%-ban helyi termelőktől származnak. Ez az étel egész évben elérhető a vendégek számára. A fűszeres, kolbászos, gombás raguval töltött tócsni, házi készítésű savanyúsággal tálalva már most a vendégek egyik kedvence.

 

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai