hirdetés

Magyarok is érmet nyertek a spanyol sajtversenyen

A spanyolországi Oviedóban megrendezett World Cheese Awards-on a Csíz Sajtműhely Baracskai félkemény „Öreg” sajtja supergold érmet nyert, és ezzel a termék bekerült a világ 88 legjobb sajtja közé.

hirdetés

Már az meglepetés volt a magyar műhelynek, hogy a zsűri továbbjutásra javasolta a terméket abba az exkluzív tizenhatos mezőnybe, ahonnan a későbbi világbajnok is kikerül. Ezt követően a végső bírálaton a Baracskai Félkemény Öreg sajt egy ponttal ugyan lemaradt a dobogóról, ám a negyedik hely mellett a verseny legjobb kézműves sajtja-különdíjat érdemelte ki, - írja a Magyar Konyha Online.

Egy másik termékükkel, a camembert jellegű fehérpenészes sajtjukkal pedig bronzérmet szereztek. A három évtizedes múltra visszatekintő World Cheese Awards-ra idén 4079 sajt érkezett mintegy 40 országból. A hagyományosan erős franciák összes nevezettje közül hét termék nyerte el a supergold minősítést, köztük többszáz éves múlttal büszkélkedő manufaktúrák sajtjai, így az arányokat tekintve a Csíz két érme soha nem látott magyar siker.

 

A World Cheese Awardson a Csíz sajtműhely mellett még két magyar termelő is jól szerepelt: a Vászolyi Sajtmanufaktúrától a Balaton és az Etyeki Kecskesajt Manufaktúrától az Etyeki Szenes szerzett bronzminősítést.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai