Pellini: Az Év Aromája

A minden évben megrendezésre kerülő “Sapore dell’Anno” kávékóstolási eljárás során, az olasz fogyasztók döntése alapján a Pellini kávéválogatásai nyerték a „2015. Év Aromája” címet.

Az olasz kávéfogyasztók a Pellini több kávéválogatását is "2015 Év Aromája"-nak választották. A Pellini sikeréről több olasz oldal is hírt adott, ezekből közlünk egy összefoglaló írást.

A “Sapore dell’Anno” egy minden évben megrendezésre kerülő olasz hitelesítési eljárás, ahol a fogyasztók „vakon” kóstolják meg a termékeket, majd ezt követően egy független testületet kérnek fel a teszt kiértékelésére. Az értékelés kizárólag az íz, a megjelenés, az illat, illetve a kávéital textúrája alapján történik.

A Pellini kávéválogatásai ezen minőségi jegyek alapján kapták meg az “Év Aromája“ díjat, amivel számos fogyasztót hódítottak meg. A PELLINI TOP 100% Arabica kávéválogatás, az n.42 TRADIZIONALE és az n.1 VELLUTATO valamint a teljes kapszulás sorozat elnyerte a „2015 Év Aromája” címet.

A díj egy kivételes elismerés a Pellini szakértői csapatának is akik szigorú válogatási procedúrával és rendszeres érzékszervi analízissel tesztelik a kávé minőségét, hogy garantálják a különleges aromát és ízvilágot a legigényesebb kávérajongók megelégedésére.

A Pellini 2014-ben további növekedést ért el a fogyasztók körében, és a forgalmazás bővítésében. A kávépiac általános csökkenése ellenére a Pellini 21%-kal növelte eladását Olaszországban, valamint az új kapszulás kávé választékával is nagy sikereket ért el, amelyek a Nespresso kávéfőzőkkel kompatibilisek. A kapszulák 2014 második felében debütáltak, jelen vannak a GDO (Grande Distribuzione Organizzata = Nagy Kereskedelmi Szervezet) legfontosabb kereskedelmi láncolatainak polcain, valamint szintén elnyerték „2015 Év Aromája” elismerést.

http://instoremag.it/industria/caffe-pellini-certificato-sapore-dellanno/20150420.74286

Forrás: Vendég & Hotel Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.