Pellini: Az Év Aromája

A minden évben megrendezésre kerülő “Sapore dell’Anno” kávékóstolási eljárás során, az olasz fogyasztók döntése alapján a Pellini kávéválogatásai nyerték a „2015. Év Aromája” címet.

Az olasz kávéfogyasztók a Pellini több kávéválogatását is "2015 Év Aromája"-nak választották. A Pellini sikeréről több olasz oldal is hírt adott, ezekből közlünk egy összefoglaló írást.

A “Sapore dell’Anno” egy minden évben megrendezésre kerülő olasz hitelesítési eljárás, ahol a fogyasztók „vakon” kóstolják meg a termékeket, majd ezt követően egy független testületet kérnek fel a teszt kiértékelésére. Az értékelés kizárólag az íz, a megjelenés, az illat, illetve a kávéital textúrája alapján történik.

A Pellini kávéválogatásai ezen minőségi jegyek alapján kapták meg az “Év Aromája“ díjat, amivel számos fogyasztót hódítottak meg. A PELLINI TOP 100% Arabica kávéválogatás, az n.42 TRADIZIONALE és az n.1 VELLUTATO valamint a teljes kapszulás sorozat elnyerte a „2015 Év Aromája” címet.

A díj egy kivételes elismerés a Pellini szakértői csapatának is akik szigorú válogatási procedúrával és rendszeres érzékszervi analízissel tesztelik a kávé minőségét, hogy garantálják a különleges aromát és ízvilágot a legigényesebb kávérajongók megelégedésére.

A Pellini 2014-ben további növekedést ért el a fogyasztók körében, és a forgalmazás bővítésében. A kávépiac általános csökkenése ellenére a Pellini 21%-kal növelte eladását Olaszországban, valamint az új kapszulás kávé választékával is nagy sikereket ért el, amelyek a Nespresso kávéfőzőkkel kompatibilisek. A kapszulák 2014 második felében debütáltak, jelen vannak a GDO (Grande Distribuzione Organizzata = Nagy Kereskedelmi Szervezet) legfontosabb kereskedelmi láncolatainak polcain, valamint szintén elnyerték „2015 Év Aromája” elismerést.

http://instoremag.it/industria/caffe-pellini-certificato-sapore-dellanno/20150420.74286

Forrás: Vendég & Hotel Online


Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt

Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt 

Szigorú intézkedéseket vezetettek be a száj- és körömfájás magyarországi megjelenése miatt, hogy megakadályozzák a fertőzés átterjedését az országba.
A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek

A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek 

Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.
Megválasztották Siófokon a Város borát

Megválasztották Siófokon a Város borát 

Garamvári Szőlőbirtok és Androsics Szőlészet borai nyerték az idei Siófok Város Bora díjakat.
Itt az árrés-stop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop

Itt az árrés-stop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop  

Március 17-től harminc alapvető élelmiszer esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot.  A rendelkezés május 31-éig van érvényben.  
Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?  

Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.