hirdetés

Már kóstolható az Ország Tortája

A verseny idei győztesét már korábban kihirdették, szerdától az ország több száz cukrászdájában lehetőség van megízlelni a különlegességet. Most eláruljuk Füredi Krisztián cukrászmester alkotását: itt a Curiositas torta sikerének titka.

 

hirdetés

Lágy, fanyar, gyümölcsös birszselé, pörkölt mandulalisztből készült, puha piskóta és narancsos mandula mousse belül, amelyet alulról roppanós, hántolt ostyás, sópelyhes réteg, felülről fényes étcsokis tükörbevonó keretez be – az ország tortája megmérettetés idei győztese nem csupán egy valódi műalkotás, hanem nemzetközi versenyeken is esélyes induló lehet.

Íme, az idei győztes, a Curiositas
Íme, az idei győztes, a Curiositas

Az aktuális nemzetközi gasztroszcénában ugyanis egyértelműen a Curiositashoz hasonló, ropogós réteggel és valamilyen gyümölcsbetéttel készülő mousse-os torták jelenleg a favoritok, állítja Erdélyi Balázs, a Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, aki úgy véli: az országos tortaverseny tizennégy éve alatt fokozatosan jutottunk el a hagyományos magyar cukrászattól a modern nemzetközi trendekig. „Egyre hangsúlyosabban vannak jelen a felvertek, piskóták a tortákban, ami szintén visszakanyarodás a hagyományokhoz” – folytatja a szakmai elnök, aki egyértelmű és egyirányú fejlődést tapasztal a színvonalban: a magyar cukrászok egyre többször nyúlnak minőségi alapanyagokhoz, a messze átlag feletti vaj, tejszín vagy csokoládé használata már nem pusztán teljesen természetes, de a vendégek igénylik is.

„Hiszek abban, hogy az ország legjobb tortája csak a legjobb alapanyagokból készülhet” – hangsúlyozza Füredi Krisztián cukrászmester, a Curiositas megálmodója, aki minden komponensből az elérhető legjobbat kereste. A lágy textúra, az elképzelt krémes állag, valamint a finom, selymes íz tejszínből is megkövetelték a kiváló minőséget: a mester szakértelme és a Debic 32%-os tejszíne nyerő párosnak bizonyult.

A kétéves kísérletezés és gondos tökéletesítés eredménye augusztus 19-től már az ország több száz cukrászdájában megkóstolható.

(forrás: Friesland / Uniomedia)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele lehet-e a légiközlekedés újraindításának garanciája?

Kiadónk társoldalai