hirdetés

19-re húztak egy lapot

Vidéken ugyan eddig szokatlan szabályokkal, de nyitnak a szállodák és a kaszinók: néhol csak minden második szobát adják ki, míg a kaszinóban csak minden második nyerőgéphez lehet leülni. 

hirdetés

A felsőtárkányi Bambara Hotel tulajdonosa már március második felében előre megjósolta, hogy mikor nyithat ki ismét: "Szállodánk és éttermünk 2020. március 22., vasárnap déltől átmenetileg nem fogad vendégeket, 2020. május 4-től újra várjuk önöket!" - írták március 21-én. A kormány április 29-i döntése alapján vidéken eltörölte a kijárási korlátozást, így a felsőtárkányi szálloda május 4-től, fokozott óvintézkedések mellett, korlátozott számban ismét fogadhatja a vendégeket, ahogyan azt március 21-én előre ígérte. Persze még most is csak óvatosan tárták ki a kapukat: csak a szobák felét adják ki, az étteremben csak minden második asztalhoz lehet leülni, és csak minden második napozóágyon lehet pihenni, adja hírül az mfor.hu gazdasági portál.

Kosbor panzió, étterem / fotó: kosbor.hu
Kosbor panzió, étterem / fotó: kosbor.hu

Az őrségi Kosbor panzió március közepe óta nem fogad vendégeket a COVID-19 járvány miatt. Vidéken megszűntek a korlátozások, ezért május 14-től ismét kinyitnak. Sajnos budapesti és Pest megyei vendégek még nem utazhatnak, de bíznak benne, hogy néhány héten belül ők is élvezhetik a meghittséget, csendet és friss levegőt - írták a panzió honlapján.

Persze volt olyan szálloda is, amelyik egyáltalán nem zárt be, annak most az újraindulás is könnyebb. Ilyen a Famulus Business Hotel és a Pódium Étterem is, amely zavartalanul üzemell.

"Május 1-től várjuk minden kedves Vendégünket a IV. emeleti Panoráma termünk teraszán, ebéd és vacsora ajánlatainkkal", írta a győri hotel, amelynek a győri egyetem a tulajdonosa.

Vidéken azonban nem csak a szállodák, hanem a kaszinók is újra várják a játékosokat. Míg Andy Vajna örököseinek tulajdonában lévő öt budapesti kaszinónak továbbra is zárva kell tartania, addig a győri, pécsi és miskolci kaszinó már május 5-től üzemelhet. Szükséges a 1,5 méteres védőtávolságot tartani, emiatt az egymás mellett elhelyezkedő pénznyerő automaták esetén minden második pénznyerő automata üzemel majd - közölte a Casino Win győr vezetősége. A kaszinóban is maszkot kell viselni, amit csak a regisztrációhoz szükséges fénykép elkészítésekor lehet levenni.

Mint általában minden az országban, így a kaszinók is március 28-án zártak be, így több mint egy hónapot szünetelt a játék. Most sem lehet mindent játszani: csak az automaták üzemelnek, így kártyázni, rulettezni még nem lehet.

A debreceni és nyíregyházi kaszinó is nyitva, a belépő vendégek számára kötelező maszk és gumikesztyű viselése. A soproni kaszinó pedig május 6-án nyílik.

Elvileg a kaszinókat nem érte nagy kár, mert a koncessziós szerződésük szerint amennyi ideig vis maior eset miatt zárva kell lenniük, a koncessziós időtartam annyival hosszabbodik.

(forrás: mfor.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai