Ilyen a Párisi Udvar Hotel mintaszobája

A szakmai sajtónak január 23-án megmutatták a nagy erőkkel épülő, ötcsillagosnak tervezett Párisi Udvar Hotel egyetlen kész helyiségét: a mintaszobát. A műemléképület-hotel átadása idén ősz végére várható.

 A The Unbound Collection by Hyatt második európai tagjaként (az első Párizsban van) működő, összesen 110 szobás hotelt klasszikus és letisztult dizájn szerint rendezik be.

A 2017 őszén létrejött megállapodás következtében hazánk jelenleg egyetlen Hyatt szállodája épül Budapest egyik legikonikusabb épületében. A Mellow Mood Hotels üzemeltetésében működő hotel többek között 110 szobával (ebből 18 lakosztály), executive emelettel, összesen 230 fős kapacitással rendelkező konferencia termekkel, spa és wellness részleggel, étteremmel, kávézóval és bárral szolgálja majd a vendégek kényelmét. A vendéglátó egységek és üzletek a Párisi Udvar különleges passzázsában, az épület kupolái alatt kapnak majd helyet.

Az amerikai szállodalánc javaslatokat és előírásokat fogalmaz meg annak érdekében, hogy a hotel minden szempontból megfeleljen a nemzetközi Hyatt sztenderdeknek, mondta el Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel szállodaigazgatója.

A Hyatt sztenderdek közül az egyik legfontosabb előírás a „Bedding Concept”, többek között a szintetikus anyagok használata nem megengedett, valamint csak a legjobb minőségű pehelypárna és paplan alkalmazása lehetséges. Ezen felül a bútorok és burkolatok anyagát is megkötik, így kizárólag gyapjú szőnyeg és márványból készült fürdőszobapult lehet csak a szobákban.

A szolgáltatásokra vonatkozóan további előírás a legfejlettebb Property Management System (PMS) használata, amely olyan kényelmi funkciókat tartalmaz, mint az Online check-in vagy az Express check-out, ami összeköttetésben lesz a Hyatt központi rezervációs rendszerével.

A franchise tagsággal mindemellett a Párisi Udvarnak lehetősége lesz a szállodalánc egyéb rendszereit – mint például a törzsvendég és minőségbiztosítási programokat – is használni.

A Párisi Udvar Hotel belsőépítészeti tervezésével a Kroki Stúdiót, az F&B dizájn koncepció kialakítására pedig egy brit céget, a Blue Sky Hospitality Ltd.-t bízták meg, a kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felel.

A kialakítások és berendezések tervezésével párhuzamosan zajlanak az építkezési munkálatok, ezekről Hermesz János projektmenedzser adott tájékoztatást: „Az elmúlt fél év során olyan súlyos statikai problémák merültek fel, melyeket az épület korábbi dokumentációiból, az épületdiagnosztikai vizsgálatból nem tudtunk meg, és ezek megnövelték a kivitelezésre tervezett időt. Ezáltal a teljes szerkezetépítés február végére fog befejeződni, majd a következő fél évben tervezzük a komplett homlokzat elkészítését, a passzázs kupoláinak restaurálását, az állványzat elbontását, ősszel pedig átadjuk a kész épületet.”

Forrás: Vendég / Párisi Udvar Hotel


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.