Budapesti házban dolgozik az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat győztese

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) 2024. szeptemberében, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal (MTSZA) együttműködve 2024-ben is meghirdette az Év Fiatal Szállodása pályázatot. A pályázat egyik legfőbb célkitűzése, hogy példaképet állítson a pályakezdő és junior kollégák elé.

Mint az MSZÉSZ közleményében írja, a felhívásra számos ambiciózus 33 év alatti szállodai szakember jelentkezett. A pályázatokat elismert szakemberekből álló zsűri értékelte: Popovits Éva, az Accor Hotels kelet-közép európai kereskedelmi igazgatója, Parti János, a Budapest Marriott Hotel értékesítési igazgatója és Varga Csaba, a Danubius Hotels Zrt. üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettese.

A zsűri döntése alapján a három döntős:

  • Parrag Renáta, Danubius Hotel Bük, Front Office Manager
  • Thiel Benjamin, SunGarden Wellness Hotel Siófok, Szállodaigazgató
  • Viglási-Vincze Henriette, Mercure Budapest Korona Hotel, Front Office Manager

Az Év Fiatal Szállodása 2024 címet pedig közülük

Viglási-Vincze Henriette, a Mercure Budapest Korona Hotel Front Office Managere nyerte.

(Balról jobbra) Parti János, Somlyai Zoltán, Viglási-Vincze Henriette és Csendes Olivér
(Balról jobbra) Parti János, Somlyai Zoltán, Viglási-Vincze Henriette és Csendes Olivér
Fotó: Turizmus.com

A nyertes, a díszoklevél mellett 1.000 eurót, az ország vezető szakembereivel történő konzultációkat, sajtómegjelenéseket és meghívást nyert az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2025 pályázat zsűrijébe.

Mint írják, a zsűri által kiosztott díjon felül idén is bevonásra került a szakmai közösség. Több mint 4000 szavazat érkezett be a közönségszavazás során, így

az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat Közönségdíját Parrag Renáta, a Danubius Hotel Bük Front Office Managere nyerte el.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.