Budapesti házban dolgozik az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat győztese

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) 2024. szeptemberében, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal (MTSZA) együttműködve 2024-ben is meghirdette az Év Fiatal Szállodása pályázatot. A pályázat egyik legfőbb célkitűzése, hogy példaképet állítson a pályakezdő és junior kollégák elé.

Mint az MSZÉSZ közleményében írja, a felhívásra számos ambiciózus 33 év alatti szállodai szakember jelentkezett. A pályázatokat elismert szakemberekből álló zsűri értékelte: Popovits Éva, az Accor Hotels kelet-közép európai kereskedelmi igazgatója, Parti János, a Budapest Marriott Hotel értékesítési igazgatója és Varga Csaba, a Danubius Hotels Zrt. üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettese.

A zsűri döntése alapján a három döntős:

  • Parrag Renáta, Danubius Hotel Bük, Front Office Manager
  • Thiel Benjamin, SunGarden Wellness Hotel Siófok, Szállodaigazgató
  • Viglási-Vincze Henriette, Mercure Budapest Korona Hotel, Front Office Manager

Az Év Fiatal Szállodása 2024 címet pedig közülük

Viglási-Vincze Henriette, a Mercure Budapest Korona Hotel Front Office Managere nyerte.

(Balról jobbra) Parti János, Somlyai Zoltán, Viglási-Vincze Henriette és Csendes Olivér
(Balról jobbra) Parti János, Somlyai Zoltán, Viglási-Vincze Henriette és Csendes Olivér
Fotó: Turizmus.com

A nyertes, a díszoklevél mellett 1.000 eurót, az ország vezető szakembereivel történő konzultációkat, sajtómegjelenéseket és meghívást nyert az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2025 pályázat zsűrijébe.

Mint írják, a zsűri által kiosztott díjon felül idén is bevonásra került a szakmai közösség. Több mint 4000 szavazat érkezett be a közönségszavazás során, így

az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat Közönségdíját Parrag Renáta, a Danubius Hotel Bük Front Office Managere nyerte el.


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.