Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), minden évben a legfőbb szempont a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége. A díjazott olyan vendéglős kell hogy legyen, aki a szakmája szeretetével, tudásával példaképül szolgálhat a felnövekvő generációk és a pályatársak számára.

A díjra az MVI tagjai jelölhetnek, de az elismerésre nem csak ipartestületi tagok jelölhetők, hanem a szakmából bárki, akit érdemesnek tartanak erre a címre, derül ki az MVI friss közleményéből.

Akik eddig a díjat kapták:

2002. Gombás András

2003. Jakabffy László

2004. Herz György

2005. Berkes Gyula

2006. Gottwald Sándor

2007. Puskás Lajos

2008. Pinczés Károly

2009. Bíró Lajos

2010. Radvánszky Attila

2011. Garaczi János

2012. Rápolthy István

2013. Molnár Attila

2014. Csapody Balázs

2015. Rosenstein Tibor

2016. Semsei Rudolf

2017. Meződi Alice

2018. Dudás Szabolcs és Szilárd

2019. Pintér Katalin

2020. Andrusch Péter

(2021 – nem hirdettek díjazott a Covid-járvány miatt)

2022. Kovács Gábor

2023. Erhardt Zoltán

És akkor következzék 2024 győztese, aki nem más, mint:

Rácz Mihály, Nyírbátor legrégebbi éttermének, a családi vállalkozásban működő Kakukk Étteremnek a tulajdonosa, amelynek több évtizedes történetét rangos szakmai elismerések sora, legendás ételek és történetek fémjelzik.

Szakmai munkáját az értékes tradíciók megőrzése és a folyamatos megújulás fémjelzi, amely meghatározta az étterem elmúlt 50 évét is. Kollégáival rendszeresen részt vesznek hazai és nemzetközi gasztronómiai rendezvényeken, versenyeken és fesztiválokon, ahol nemcsak Nyírbátort, de a megyéjüket is képviselik.

 Rácz Mihály, 2024 győztese
Rácz Mihály, 2024 győztese
Fotó: MVI
Az étteremhez egy 16 szobás panzió és az Umami Ételbár is tartozik. A vállalkozás külföldön is terjeszkedik: Erdélyben, Nagykárolyban 1000 fős rendezvényház, Tasnádon a Royal Hotel, a Madarasi Hargitán, Ivón panzió és wellness, Borszéken a Lázár Villa és ugyanitt a nemrégiben felújított 4 csillagos Melik Hotel wellness szolgáltatásokkal várja a vendégeit. Rácz Mihály jelenleg Munkácson (Ukrajna) egy étterem és bisztró kialakításán is dolgozik.

A kezdetektől folyamatosan részt vesz a tanulók szakmai képzésében, szoros kapcsolatot kialakítva a helyi szakképző iskolákkal; emellett szakmai vizsgabizottságok meghívott tagja. Több elismerés birtokosa: Magyar Turizmus Minőségi Díj, Pro Urbe kitüntetés, Nyírbátorért Érdemérem, Magyar Gasztronómiáért elismerés, Magyar Népi Ízőrző Lovagrend Nagymestere. 

 

 


Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja

Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja 

A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.