hirdetés
hirdetés

Akkreditált Ferihegyen a járványkezelési protokoll

.A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) megvizsgálta a Budapest Airport (BA) járványügyi intézkedéseit, és hivatalosan is akkreditálttá nyilvánította a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret a tanács által alapított, a légiközlekedés újraindítását célzó programban.

hirdetés

Az elismerés azt jelenti, hogy a repülőtér-üzemeltető a nemzetközi irányelvek alapján, folyamatosan biztosítja a repülőtéren tartózkodók egészségének védelmét, elősegítve a légiközlekedés mielőbbi helyreállítását.

Az akkreditáció bizonyítja, hogy a BA a hazai és nemzetközi hatóságokkal közösen, a nemzetközi protokollnak megfelelően biztosítja az ajánlások betartását, minimalizálva ezzel a fertőzés kockázatát. A reptér már a koronavírus járvány európai megjelenésének kezdetén meghozott minden lehetséges intézkedést a repülőtéren tartózkodó utasok és a személyzet egészségének védelmében.

Mit tettek a biztonságos indulás/érkezés érdekében? 

A repülőtér-üzemeltető folyamatosan fenntartja a repülőtéri fertőtlenítő takarítást, a személyek közötti 1,5 méteres távolság betartatása érdekében padlómatricákat, a tranzitterületen minden második ülésére pedig tiltómatricákat helyeztek ki. A személyzet számára kötelező a maszk viselése, és ahol ez megoldható volt, térelválasztó plexit telepítettek a személyzet és az utasok közé.

A terminálokon rendszeresen fertőtlenített szellőztetőrendszer gondoskodik a megfelelő légcseréről.

Az utasok számára az épület minden pontján automata kézfertőtlenítőket helyeztek ki, és automaták segítségével lehetőséget biztosítanak az utasok számára a poggyászok önálló, emberi interakciótól mentes feladására, illetve az utasfelvétel (check-in) elvégzésére.

Decemberben pedig bárki által igénybevehető koronavírus tesztközpont nyílt a budapesti repülőtér 2B Terminál érkezési szintjén. A szolgáltatás különösen nagy segítséget jelenthet az érkező, de akár az induló utasok számára is. A szűrőállomáson PCR vagy antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség. 

 

A járványügyi intézkedésekről ide kattintva olvashat bővebben.

 

 

 

 

(forrás: Budapest Airport / TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai