hirdetés
hirdetés

Amerikaiak lőtték le az eltűnt maláj gépet?

Marc Dugain, egy egykori francia légitársaság volt vezérigazgatója újabb elmélettel állt elő a 2014 márciusában eltűnt Malaysia Airlines MH370 járatszámú repülőgéppel kapcsolatban. Dugain azt állítja, elképzelhető, hogy terrortámadástól tartva az amerikai katonai erők lőtték le a gépet Diego Garcia közelében.

hirdetés

Az egykori Proteus Airlines vezérigazgatója a francia Paris Match hetilap hatoldalas cikkében írja le gondolatait. Eszerint a közel 240 utassal a fedélzetén eltűnt Boeing 777 típusú gép valamilyen probléma következtében a brit fennhatóság alatt álló, indiai-óceáni Diego Garcia szigetén lévő amerikai katonai bázis irányába tartott, a helyi erők pedig attól félhettek, hogy egy, a 9/11-es terrortámadáshoz hasonló akciót próbálnak végrehajtani, ezért lelőtték a repülőgépet.

„Ez egy rendkívül fontos katonai bázis. Az pedig meglepő, hogy az amerikaiak teljesen nyomát vesztették a repülőgépnek. Anélkül, hogy konspirációs teóriákba mennék bele, valószínűnek tartom, hogy az amerikaiak állították meg a gépet” – nyilatkozta Dugain.

Hozzátette, hogy a Maldív-szigetek Diego Garciához legközelebb eső szigetén akadtak olyan szemtanúk, akik azt állították, hogy nagyon alacsonyan láttak egy hatalmas repülőt szállni Diego Garcia irányába, elmondásuk szerint a gép színei is egyeztek a Malaysia Airlines gépein használt színekkel.

A jelölt területen fekszik Diego Garcia szigete
A jelölt területen fekszik Diego Garcia szigete

Augusztusban a brit Daily Mirror azt közölte, hogy az MH370-es gép Dieo Garcia felé repült, azonban a Kuala Lumpurban található amerikai nagykövetség ezt tagadta. Dugain azt is feltételezi, hogy a gépet valaki szándékosan Diego Garcia irányába térítette el.

A Maldív-szigeteki tanúvallomásokat Dugain szerint igyekeztek minél inkább elhallgatni, a volt vezérigazgatót pedig egy brit hírszerző tiszt figyelmeztette, hogy komoly kockázatot vállal azzal, ha megpróbálja kideríteni, hogy valójában mi történt a géppel.

Az Egyesült Államok folyamatosan azt hangoztatja, hogy nincs tudomása arról, mi lett a repülőgép sorsa, Dugain azonban kétli, hogy a világ legjobb technológiájával felszerelt országa teljesen nyomát vesztette volna egy 63 méter hosszú objektumnak.

Az ügyben Tim Clark, az Emirates vezérigazgatója is megszólalt: ő úgy gondolja, hogy néhány ember visszatartja a valódi információkat arról, hogy mi történt a géppel, hiszen még ha a gépen az összes elektronikus kommunikációs rendszert is lekapcsolták, a katonai radarnak akkor is észlelnie kellett volna a repülőt.

 

(forrás: rt.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai