A maláj kormány azt sejti, hogy öngyilkos pilóta miatt tűnt el az MH370-es járat 

Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök szerint a maláj kormány legfelsőbb szintjén régóta azt gyanítják, hogy a malaysia Airlines 370-es járatának pilótája szándékosan csapódott az óceánba a Boeing 777-essel.

Az oroszok nem működnek együtt a katasztrófa kivizsgálásában 

A négy évvel ezelőtt Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító repülőgép 55 áldozatának családjai beperelték Hágában Oroszországot, mert nem működik együtt a katasztrófa okainak kivizsgálásában.

Leköszönt a Malaysia Airlines elnöke 

Radikális átszervezés és tömeges leépítés árán igyekezett talpra állítani a Malaysia Airlinest német származású elnöke, de a politikai ellenszél miatt most kénytelen volt lemondani posztjáról.

Emirates-járatszámot kapott tucatnyi maláj légi járat 

Kibővítette együttműködését az Emirates és a Malaysia Airlines: tizenöt malajziai úti cél érhető el immár Emirates-járatszámmal is. 

Az eltűnt maláj gép lehet a Fülöp-szigeteken talált, csontvázakkal teli roncs 

A Malaysia Airlines tavaly márciusban eltűnt repülőgépére bukkanhattak rá a Fülöp-szigetek egyik dzsungelében, a hatóságok már vizsgálják az ügyet.
Kiderült: az eltűnt maláj gépről származik a megtalált roncsdarab

Kiderült: az eltűnt maláj gépről származik a megtalált roncsdarab 

Bebizonyosodott, hogy a repülőgéproncs-darab, amelyet az indiai-óceáni Réunion szigetén találtak a nyáron, a Malaysia Airlines légitársaság azon Boeing 777-es típusú repülőgépéről származik, amely 2014 márciusában tűnt el 239 emberrel a fedélzetén az Indiai-óceán felett - közölte csütörtökön a francia igazságszolgáltatás.

Tájékoztatás helyett tüntetés a Malaysia Airlines-nál 

Transzparensekkel, feliratokat a kezükben tartva, nyakukba hurkot kötve, a földön térdelve vagy állva, kiabálva, öklüket rázva tüntettek pénteken a Malaysia Airlines eltűnt MH370-es légi járatán utazó kínaiak hozzátartozói Pekingben.

A veszteség után versenyképes stratégiát alakított ki a Malaysia Airlines 

A diszkont légitársaságokkal is versenyképes lesz a struktúraváltás után a Malaysia Airlines a jóval rugalmasabb árképzés miatt - mondta Christoph Müller, a Kuala Lumpur-i légitársaság vezérigazgatója az Aviation Week légiközlekedési szaklap szerdai cikke szerint.

4800 kilométerrel arrébb találhatták meg az eltűnt maláj gép roncsait 

Elsodródhattak a Déli egyenlítői áramlattal Ausztráliától Réunion szigetéig a Malaysia Airlines maláj légitársaság 2014 márciusában eltűnt M370-es járatának roncsai, és az áramlatról készült műholdas felvételek segítségével gyorsan azonosítható lenne a szerencsétlenség színhelye – mondta az AFP francia hírügynökségnek Joël Sudre, a francia Nemzeti Tudományos Kutató Központ (CRNS) óceánkutató mérnöke, miután gyanús roncsokra bukkantak a sziget partjainál.

Technikai csődöt jelentett a Malaysia Airlines 

Ám ez nem jelenti azt, hogy a maláj légitársaság beszünteti tevékenységét – sőt, az egy hónapja kinevezett vezérigazgató 2017-re ismét növekedést prognosztizál.

40 év után leáll a Malaysia Airlines frankfurti járata 

Május végén leállítja frankfurti járatát a Malaysia Airlines, az útvonal közel 40 éve üzemel. 

Amerikaiak lőtték le az eltűnt maláj gépet? 

Marc Dugain, egy egykori francia légitársaság volt vezérigazgatója újabb elmélettel állt elő a 2014 márciusában eltűnt Malaysia Airlines MH370 járatszámú repülőgéppel kapcsolatban. Dugain azt állítja, elképzelhető, hogy terrortámadástól tartva az amerikai katonai erők lőtték le a gépet Diego Garcia közelében.

Így emlékezik a lelőtt maláj gép utasaira az amszterdami repülőtér 

Az Ukrajna felett lelőtt Malaysia Airlines-járat katasztrófájának állít emléket a reptéri kiállítás.

Több ezres elbocsátás, átszervezés, új járathálózat a légitársaságnál 

Hatezer munkavállalóját bocsátja el a Malaysia Airlines, hogy 2017-re nyereségessé váljon, átalakítják útvonalhálózatukat és új céget hoznak létre, amelyik átveszi a teljes működtetést - közölte az állami tulajdonos Khazanah Nasional Berhad pénteken a honlapján.

Így romlott a maláj légitársaság pénzügyi helyzete 

Jelentősen romlott a Malaysia Airlines pénzügyi helyzete az első fél évben, a kuala lumpuri légitársaság az első fél évben 750 millió ringgit (56 milliárd forint) veszteséget jelentett, amely 65 százalékkal nagyobb a 2013 első félévinél.

Tömegesen mondanak fel a légikísérők a Malaysia Airlines-nál 

186 légikísérő lépett ki a cégtől az ukrajnai katasztrófa után. A pénzügyi veszteségekkel küzdő légitársaság tavaly még csaknem 20 ezer alkalmazottal rendelkezett, a két katasztrófa után alig maradt 8 ezer.

Ez történt az eltűnt maláj géppel 

Egy új-zélandi pilóta és egy oknyomozó újságíró állítja: tudják, mi történt a március elején rejtélyes körülmények között eltűnt maláj utasszállítóval.

Nem engedik a drónokat a szakadárok a maláj repülőgép-katasztrófa helyszínére 

Nem engedték meg a kelet-ukrajnai szakadárok vasárnap a maláj utasszállító katasztrófájának helyszínén dolgozó ausztrál szakértőknek, hogy drónnal, azaz pilóta nélküli repülőgéppel kutassák át a területet, ahol szerteszét szóródtak a gép roncsai, az áldozatok testi maradványai és személyes tárgyai.

Fegyvert kapnak a maláj gép roncsait vizsgálók 

Engedélyezi a fegyverviselést és a fegyverhasználatot a maláj utasszállító gép katasztrófáját vizsgáló külföldi szakértőknek az az Ukrajna és Hollandia között létrejött megállapodás, amelyet Petro Porosenko ukrán kedden terjesztett jóváhagyásra a kijevi parlament elé.

Átnevezné magát a maláj légitársaság 

Egyik gépük márciusi eltűnése és másik Boeing járatuk feltételezett lelövése után új néven gondolkodik a maláj állami repülőtársaság, a Malaysia Airlines – írta a Financial Times információira hivatkozva Werben und Verkaufen.

Rakétarepeszek miatt zuhant le a maláj tripla hetes 

A fekete dobozok adataiból arra lehet következtetni, hogy egy felrobbant rakéta repeszei által okozott erős nyomáscsökkenés miatt zuhant le a maláj utasszállító Kelet-Ukrajnában - közölte hétfőn az Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője az adatrögzítő berendezéseket vizsgáló szakértőkre hivatkozva.

Nem jutnak el az illetékesek a maláj gép roncsaihoz 

Biztonsági okok miatt nem tudott eljutni a maláj utasszállító repülőgép katasztrófájának a helyszínére az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szakértői csoportja, de a holland és ausztrál rendőrökből, illetve törvényszéki szakértőkből álló küldöttség sem.

Ausztrál rendőrök érkeznek Ukrajnába 

Ausztrália ötven rendőrt indított útnak csütörtökön Ukrajnába, a maláj utasszállító repülőgép katasztrófájának helyszínére a nyomok biztosítása végett - közölte csütörtökön Ausztrália miniszterelnöke - írja az AustraloPORT.hu.

A fenét nektek labdarúgó vb! 

Több német politikus szerint a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendezési jogának visszavonása a megfelelő szankció, ha Moszkva továbbra sem segíti a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását és az ukrán válság békés rendezését.

IATA: a repülés továbbra is biztonságos 

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elnöke szerint a kormányoknak át kell tekinteniük a légtérbesorolási eljárásokat, ezzel segítve a légi közlekedés biztonságosabbá tételét.

Romló légi baleseti statisztikák 

Aligha lesz az idei olyan szerencsés év a halálos áldozattal járó légi balesetek terén, mint a tavalyi vagy a 2012-es a New York Times szerint.

Az ICAO vizsgálódik a maláj gép ügyében 

Már Ukrajnában vannak a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szakértői.

Maláj utasszállító: csatát szüntess a környéken! 

Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn utasította a fegyveres erőket, hogy szüntessék be az oroszbarát szakadárok ellen folytatott harci cselekményeket a malajziai utasszállító gép kelet-ukrajnai lezuhanásának helyszínén, negyven kilométeres sugarú körben.

Az eltűnt gépek nyomában 

Nem feltétlenül kapunk egyértelmű válaszokat egy repülőszerencsétlenség kapcsán, de akár évtizedek elteltével is kerülhetnek elő nyomok.

Bojkottot hirdettek Malajzia ellen a kínai utazási irodák és hírességek 

Kínában a vezető utazási irodák többsége bejelentette, hogy nem értékesít jegyet a Malaysia Airlines járataira. Néhány neves színész, énekes pedig a malajziai áruk bojkottjára hívott fel - derült ki a kínai közösségi média bejegyzéseiből, internetes portálokon közzétett hírekből.

Eltűnt maláj gép: több száz hozzátartozó tüntet Malajziában 

Tüntetők százai vonultak Malajzia pekingi nagykövetségéhez, követelve a Malaysia Airlines március 8-án eltűnt gépével kapcsolatos pontos tájékoztatást - jelentette a kínai média kedden.

Hivatalos: az Indiai-óceánba zuhant az eltűnt maláj gép 

Hétfőn Malajzia miniszterelnöke jelentette be a hírt.

Malaysia Airlines: kényszerleszállás Hongkongban 

Műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre a Malaysia Airlines Kuala Lumpur és Szöul között közlekedő Airbus 330-300 típusú repülőgépe helyi idő szerint hétfőn hajnalban, nem sokkal 3 óra előtt - jelentette a hongkongi South China Morning Post online kiadása.

Komoly szabályváltozások várhatók a légiközlekedésben 

A HungaroControl légiforgalmi főosztályvezetője szerint bármi is történt a Malaysia Airlines Boeing 777-esével, komoly szabályváltozásokra kell majd számítani a légiközlekedésben. Az üggyel kapcsolatban az Aviation Week is azt írta, hogy szakértők a repülőgépek pontosabb nyomon követését sürgetik.

Ausztrál műhold észlelte a maláj gép roncsait? 

Két meglehetősen méretes tárgyat észleltek az ausztrál műholdak, amelyekről fotókat is közöltek.

Nem publikusak a maláj géppel kapcsolatos egyes információk 

Saját területén is kutatásokat kezdett Kína, hátha nyomára bukkan a tíz nappal ezelőtt eltűnt malajziai utasszállító repülőgépnek - jelentette Trebitsch Péter, az MTI tudósítója.

83 repülőgép, amely örökre eltűnt 

1948 óta közel száz eltűnt, nagyobb repülőgépet tartanak nyilván.

Ujgur terrorista térítette el a maláj gépet? 

Az újonnan kiderült radarészlelések alapján feltételezhető, hogy a Malaysia Airlines MH370 járatszámú Boeingje kijelölt útjáról letérve szándékosan repült keresztül a Maláj-félszigeten és tartott az Andamán-szigetek irányába.

Akár Ausztráliában is lehet az eltűnt maláj gép? 

A Wall Street Journal legújabb információja egészen új megvilágításba helyezi az eltűnt maláj gép sorsát.

Interaktív térképen a legnagyobb légikatasztrófák 

Rövid beszámolókkal és fotókkal illusztrált térképen ábrázolják az elmúlt 14 év legnagyobb repülőgép-katasztrófáit.

Eltűnt a Malaysia Airlines utasszállítója 239 emberrel 

Cikkünk írásakor még nem találták meg a Malaysia Airlines Boeing 777-200-as gépét, amelynek a fedélzetén 239 ember utazott. A repülő a felszállás után 2 órával vesztette el a kapcsolatot a légi irányítással.

Átadták a századik A380-ast 

Átadta századik A380-as típusú utasszállító repülőgépét az Airbus a cég toulouse-i összeszerelő üzemében; a századik gép a Malaysia Airlines színeiben áll szolgálatba - közölte az Airbus csütörtökön az MTI-vel.

Már Ázsiában sincs kolbászból a kerítés 

Ritkán történik ilyesmi: a rakétasebességgel fejlődő ázsiai légitársaságok közül többen is járatcsökkentésre kényszerülnek a téli menetrendben.

Az Emirates nem lesz babamentes övezet 

Nem tervez az Emirates a Malaysian Airlines nyomdokaiba lépni és kitiltani a babákat az első osztályról, hiába a tanulmány, mely szerint az utasok ezt támogatnák.

Malaysia Airlines a oneworld-ben 

A oneworld taglégitársaságok vezérigazgatói tegnap egyhangúlag választották taggá a Malaysia Airlines-t a 2011-es IATA World Air Transport Konferencián Szingapúrban - tájékoztatta a Turizmus Online a szintén oneworld tag Malév.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!