hirdetés
hirdetés

Becsekkolás folyadék és laptop pakolászás nélkül?

Innovatív utasbiztonsági ellenőrzési technológiát tesztel Helsinki repülőtere 2020-ban, amely lehetővé teszi a kézipoggyász átvilágítását anélkül, hogy az utas kivenné belőle a folyadékokat és elektronikai eszközöket.

hirdetés

A finn reptér-üzemeltető Finavia 2021-ben tervezi megnyitni Helsinki repülőterének felújított és kibővített 2-es terminálját, amelynek érdekében jelentős változásokat szeretnének végrehajtani a biztonsági ellenőrzési folyamatban. Az utasbiztonsági ellenőrzésnél alkalmazott, új technológia lehetővé teszi a folyadékok és elektronikai eszközök kézipoggyászban történő “átvilágítását”, ezzel véget vetve a folyadékok átlátszó műanyag zacskóban történő külön tárolásának és az elektronikai eszközök gyors ki- és bepakolásának. A repülőtér azzal a céllal teszteli az innovatív technológiát, hogy tapasztalatot szerezzen működéséről, mielőtt elkötelezné magát mellette. Nem lesz többé szükség átlátszó műanyag zacskóra, ha beválik az új technológia.

“A jövő terminálját tervezzük, amelybe olyan berendezéseket szeretnénk, amelyek megfelelnek a jövőbeli követelményeknek és az utasbiztonsági átvilágítást zökkenőmentesebbé teszik. Ennek kulcsa többek között a komputertomográfián és intelligens algoritmusokon alapuló átvilágítás, amely lehetővé teszi azt, hogy a folyadékok és az elektronikai eszközök is a kézipoggyászban maradjanak.” – jelentette ki a Finavia egyik képviselője.

 

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai