hirdetés
hirdetés

Beérőben a Ryanair új koncepciója?

„Kedvesebbek vagyunk az utasainkhoz” - állította Klaudia Kalazna, a légitársaság régiónkért felelős értékesítési és marketing menedzsere sajtósa kedden, Budapesten, a Ryanair jövő évi terveit bemutató esemény alkalmával.

hirdetés

Valóban, az utóbbi évben látványos változások mentek végbe a kék-sárga fapados háza táján. Hogy ez a kedvességre is kiterjed-e vagy sem, azt döntsék el az utasok maguk. A webes kiszolgálás azonban rengeteget egyszerűsödött, illetve mintegy versenyre kelve az easyJettel, O'Learyék is nyitottak az üzleti utazók felé egy sor - plusz pénzért vásárolható - kényelmi szolgáltatással. Kalazna szerint ez beérni látszik; elmondása szerint utasaik 27%-a fizeti meg az extra bánásmódot. A bő negyednyi arányhoz hozzájárult a GDS-szolgáltatókkal - Amadeus, Worldspan, Galileo - kezdett együttműködés is. Ezen is felbuzdulva 2024-ig a légitársaság 22 milliárd dolcsiból 520-ra növelné flottáját. A rendelést Boeing 737-800 és a 737 Max típusokra adták le. Különösen utóbbira büszke a cég; a fapadosan 197 utasra székezett keskeny törzsű gép 18%-kal kevesebb üzemeanyagot pöffent el elődeinél és még csendesebb is. A gigaméretű flottával 2024-re már évi 150 millióra tervezi növelni utasforgalmát a fuvaros. Ja, a 737 Maxokon eltűnik a vegyes érzelmeket kiváltó sárga szín a kabinból.

Budapest bár remekül hozza a számokat a cégnek, és még növekszik is, azért mégsem váltotta be maradéktalanul a Malév csődje idején iránta táplált reményeket. Ezt talán jól illusztrálja az itt állomásoztatott gépek számának csökkenése; 2014-ben és jövőre is voltaképpen 2,5 gép - nem mindig éjszakázik itt mindhárom - látja el a ferihegyi bázist. A gépparkkal jövőre 15 célállomást repülnek, köztük egy újat, Athént, hetente négyszer, március 31-től. Több útvonalon lesz járatsűrítés: Bristol és Pisa heti 3 az eddigi 2 helyett, Brüsszel, Dublin, Milánó és Róma a nyári menetrendtől naponta repül, London naponta háromszor, Madrid heti ötször, Treviso/Velence dupláz a heti négy járattal. A terv: 2015-ben az ideinél 100 ezerrel több, 1,3 millió utast szállítani Budapestről. Kihívás lehet a bő két géppel feladat, ha a légitársaság azon számítását vesszük alapul, hogy egy gép évente 300 ezer utast visz.

Utóbbi időkben felmerült a Ryanair esetleges transzatlanti nyitása. Kalaznától szerint erre még 3-5 évet várni kell, egyben cáfolta, hogy az Azori-szigeteki bázist félúton lévő megállóként iktatták volna a hálózatba, hogy a jelenegi típusokkal repülhessenek. „A tengerentúlra teljesen más típust állítanánk üzembe, kétosztályos elrendezésben” - tette hozzá.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai